Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία!

Enjoy!


Την πανσέληνο του Αυγούστου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες της βόρειας Ελλάδας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που θα παραμείνουν ανοιχτοί το βράδυ της 13ης Αυγούστου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης «υποδέχεται» την πανσέληνο με μια μουσική βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια και λόγια μουσική της Ανατολής. Τα τραγούδια θα παρουσιάσουν οι Δρόσος Κουτσοκώστας (τραγούδι, λαούτο) και Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι, τραγούδι). Ανοιχτός για το κοινό της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει και ο χώρος του Επταπυργίου, καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Στους εξωτερικούς χώρους του σπηλαίου των Πετραλώνων στη Χαλκιδική, ο δήμος Νέας Προποντίδας θα διοργανώσει μουσική εκδήλωση με θέμα «Νότες στο φως του φεγγαριού».

Στον αύλειο χώρο του μουσείου Βασιλικών Τάφων των Αιγών θα βρεθεί ο Βασίλης Λέκκας που θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα «Μέλισμα».

Ανοιχτός θα παραμείνει και ο αρχαιολογικός χώρος της Έδεσσας.

Μουσική εκδήλωση θα διοργανωθεί και στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε συνεργασία με το δήμο Δίου.

Ανοιχτό για το κοινό με ξενάγηση θα παραμείνει το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Το κοινό της Κοζάνης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αιανής.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Καλής Βρύσης στη Δράμα, το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας θα παρουσιάσει μουσική παράσταση με τίτλο «Κοντά στο Διόνυσο με το φεγγάρι».

Στη Θάσο θα παραμείνει ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα διοργανωθεί μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι.

Στη Θράκη ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων θα φιλοξενήσει βραδιά αστροπαρατήρησης, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο της Μικρής Δοξιπάρας- Ζώνης του Έβρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τζαζ μουσική. Επίσης, θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: