Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τραγωδία στο Ηράκλειο-ένας νεκρός ,2 τραυματίες!

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο με αποτέλεσμα ένας 21 χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα στο στήθος, και δύο ακόμα άλλοι να τραυματιστούν σοβαρά.


Ο 21χρονος κατέληξε λίγο αργότερα ενώ...
...οι άλλοι δύο 19 και 21 ετών αντίστοιχα νοσηλεύονται σε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Το ραντεβού με τον θάνατο δόθηκε τα ξημερώματα και γύρω στα 40 άτομα οπαδοί του Ηροδότου του ΟΦΗ και του Παναθηναικού  μαζεύτηκαν προκειμένου να λύσουν τις ποδοσφαιρικές διαφορές τους.!
Η ανταλλαγή προκλητικών εκφράσεων άρχισε με την κατάσταση να ξεφεύγει γρήγορα εκτός ελέγχου, και να αρχίσει έτσι η συμπλοκή.
Με μαχαίρια, λοστούς, αλυσίδες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, οι χούλιγκανς άρχισαν να δίνουν μάχες σώμα με σώμα, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών, o Γ.Ρ ηλικίας 21ετών, να πέσει νεκρός στο έδαφος μετά από δύο μοιραία χτυπήματα με μαχαίρι στο στήθος. Στο Βενιζέλειο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έφτασε στις 03.55, αλλά οι γιατροί το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να διαπιστώσουν το θάνατό του. Δύο ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.Ο πρώτος είναι ηλικίας 20-21 ετών και νοσηλεύεται με κάταγμα κνήμης και ο δεύτερος ηλικίας 19-20 ετών και αναμένεται αφού του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας. Ετσι, δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις ενώ συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.
Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος με τη δολοφονία ενός οπαδούς του ΟΦΗ σε συμπλοκές συμμοριών – χούλιγκαν στο Ηράκλειο, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, Σούπερ Λιγκ και η ΠΑΕ ΟΦΗ, εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδικάζοντας τα επεισόδια, ζητώντας την απομόνωση και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών τέτοιων ενεργειών. Παράλληλα, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του νεκρού.
Αναλυτικά το Δελτίου Τύπου της ΓΑΠ Κρήτης:
Από τις αστυνομικές Αρχές συνελήφθησαν σήμερα (05-09-2011) το πρωί, έξι (6) νεαροί ημεδαποί (δύο 20χρονοι, δύο 21χρονοι, ένας 18χρονος και ένας 19χρονος), γιατί την 03.30 ώρα στην Παραλιακή Λεωφόρο Ηρακλείου, συμμετείχαν σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών, που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 21χρονου ημεδαπού και των τραυματισμό δύο ακόμη ημεδαπών ηλικίας 21 και 19 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στη συμπλοκή έλαβαν μέρος τριάντα (30) περίπου οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες και χρησιμοποίησαν λοστούς, πέτρες, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ένα 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος φέρει τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Επιπλέον, τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, καθώς και ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό την 04.05 ώρα από το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προσαχθεί μέχρι τώρα έξι (6) νεαροί ημεδαποί. Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν οι τέσσερις (4), γιατί από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους στη συμπλοκή. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και οι δύο νεαροί ημεδαποί, που διεκομίστηκαν τραυματίες στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν καμένες τρεις μοτοσικλέτες.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα άτομα, που συμμετείχαν στη συμπλοκή και να προσδιοριστεί – εξατομικευτεί το είδος της εμπλοκής τους.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:
«Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα σε συνέχεια συμπλοκής οπαδών στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Super League καταδικάζει απερίφραστα κάθε εκδήλωση βίας με πρόσχημα το ποδόσφαιρο και εκφράζει στην οικογένεια του θύματος τα θερμά της συλλυπητήρια.

Δεδομένου ότι η βία είναι πλέον ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και μεταφέρεται και σε γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες διαφόρων αθλημάτων, θα πρέπει όλοι οι φορείς, Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ., δικαστικές και ποδοσφαιρικές αρχές να συνεργαστούν, έτσι ώστε να απομονωθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί τέτοιων ενεργειών, καθώς η αντιμετώπιση της έξαρσης της βίας απαιτεί πολιτική βούληση, συνεργασία, σχεδιασμό και έμφαση στην πρόληψη και την καταστολή».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:
«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν σήμερα το πρωί και είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Εκφράζει την θλίψη, την οδύνη και τον αποτροπιασμό της, για τις παραπάνω ενέργειες απ’ όπου κι αν προέρχονται και είναι αντίθετες με τις αρχές, τα πιστεύω και τα ήθη της ΠΑΕ ΟΦΗ. Σήμερα στις 6 μ.μ. θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ.».

kritonperifereia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: