Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Προβάδισμα 6,8% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ...

Σύμφωνα με δημοσκόπηση. Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Προβάδισμα της ΝΔ με 6,8%, έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει δημοσκόπηση της GPO, η οποία παρουσιάστηκε από το MEGA...


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα, σε δείγμα 1011 ατόμων σε όλη τη χώρα. Ωστόσο η ΝΔ υπολείπεται κατά 7,7% της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Ειδικότερα στη πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% το ΠΑΣΟΚ (με έντονα τα σημάδια της αποσυσπείρωσης) 15,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 30%. Από τα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ παίρνει 9,8%, ο ΛΑΟΣ 7,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8%. ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ, Οικολόγοι και Άρμα Πολιτών βρίσκονται εκτός Βουλής.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς με 22,5%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 16,1%. Ωστόσο, το 60,1% θεωρεί ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Παπανδρέου παρουσιάζει μεγάλη πτώση, αλλά πτώση, έστω και πολύ μικρή παρουσιάζει και ο κ. Σαμαράς.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 52% θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, έναντι 45,6% που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν. Από την άλλη πλευρά το 50% θεωρεί ότι, παρόλα αυτά, οι εκλογές θα είναι πρόωρες, έναντι του 42% που θεωρεί ότι δεν θα είναι πρόωρες.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι πολίτες δεν θέλουν καμία μονοκομματική κυβέρνηση. Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, το ΠΑΣΟΚ με Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 8,9%, η ΝΔ με Α. Σαμαρά 14,7%, η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων συγκεντρώνει 36,5% ενώ το 38,1% θεωρεί ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: