Το δράμα της οικογενείας Τσαπρούνη έλαβε τέλος με την 14χρονη αδερφή του νεαρού παίκτη του Ηλυσιακού να βρίσκεται πια σπίτι της. Ανακοίνωση από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η είδηση δεν έχει σχέση με το μπάσκετ, ούτε καν τον αθλητισμό. Αλλά...
...αφορά όλους και κυρίως εκείνους που έκαναν το ελάχιστο να βοηθήσουν την κατάσταση. Και πολύ περισσότερο αφορά την οικογένεια Τσαπρούνη, που έπειτα από 15 ημέρες έβαλε και πάλι το χαμόγελο στο πρόσωπό της.

Η 14χρονη Δέσποινα Τσαπρούνη, αδερφή του Κώστα, παίκτη του Ηλυσιακού, βρέθηκε σε σπίτι στην οδό Φυλής και το δράμα της οικογένειας πήρε τέλος. Το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γνωστοποίησε τη χαρμόσυνη είδηση, ενώ με ανακοίνωσή του ζητά την απόσυρση των φωτογραφιών της από το διαδίκτυο.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 6 αλλοδαπών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την απαγωγή της 14χρονης, ενώ ένας 30χρονος από το Κονγκό κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου με εκούσια απαγωγή.

Αναλυτικά:
«Η περιπέτεια της Δέσποινας έληξε σήμερα έπειτα από 15 ημέρες αγωνίας της οικογένειάς της, αλλά και όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών που καλούσαν στην "Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000", είτε δίνοντας πληροφορίες είτε θέλοντας απλά να δηλώσουν την υποστήριξη τους στην οικογένεια της. Αξίζει να αναφερθεί ότι καθοριστικό ρόλο στην εύρεση της Δέσποινας έπαιξαν οι συντονισμένες ενέργειες των ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποτρέποντας τα χειρότερα.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To «Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται κοντά στη Δέσποινα και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης».

gazzetta.gr