Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η έφηβη «βουλευτής» που κατηγορήθηκε για ρατσισμό...!

Πάντως το χειροκρότημα που πήρε από τους άλλους «βουλευτές» λέει αρκετά..

Πολλοί την κατηγόρησαν για ρατσισμό, κάποιοι άλλοι την έκαναν «σημαία» της πολιτικής τους εναντίον των μεταναστών στη χώρα μας.

Το σίγουρο είναι ότι...
...η ομιλία (παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού) της νεαρής βουλευτού της «Βουλής των Εφήβων», η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της πριν λίγες ημέρες, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ιδού το περιεχόμενο της ομιλίας της Αικατερίνης Κωτσάκη:
«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι έφηβοι βουλετές,
Μέρος της ελληνικής πραγματικότητας αποτελεί πλέον η μαζική είσοδος μεταναστών στη χώρα μας. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται εδώ προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Ως Ελληνες τους κατανοούμε, γιατί στο παρελθόν έχουμε βρεθεί σε παρόμοια δύσκολη θέση.
 
Βασική προϋπόθεση για την ομαλή ένταξη των ανθρώπων αυτών στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, είναι η χώρα υποδοχής να μπορεί να τους προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Η χώρα μας, όμως, που δεν είναι σε θέση να προσφέρει αυτές τις συνθήκες στους ιθαγενείς της, πώς θα μπορέσει να δώσει όραμα στους ξένους;

Οι όροι της ελληνικής αγοράς σήμερα είναι η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η βαριά φορολογία, ο πληθωρισμός, οι κρατήσεις μισθών, οι περικοπές συντάξεων και διάφορα άλλα κοινωνικά προβλήματα, όπως η βία, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά. Και όλα αυτά υπό το διαρκή φόβο μιας πτώχευσης.

Προφανώς, λοιπόν, η Ελλάδα δεν μπορεί να υποσχεθεί μέλλον σε κανέναν, πόσω μάλλον σε ένα μετανάστη, αν και οι μετανάστες έρχονται εδώ προετοιμασμένοι να εργαστούν υπό συνθήκες γαλέρας και πιθανότατα προτιμούνται από έναν Ελληνα που διεκδικεί τα εργασιακά του δικαιώματα στην ίδια του τη χώρα. Ετσι, όχι μόνο διογκώνεται το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα, αλλά και οξύνονται οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις μεταξύ ιθαγενών και μεταναστών.

Τέλος, για τους ήδη υπάρχοντες νόμιμους μετανάστες, είναι στο χέρι τους να χαράξουν πορεία στη χώρα μας. Θεωρώ, όμως, ότι στην παρούσα κατάσταση δύσκολα πρέπει να δεχθούμε νέους μετανάστες, όχι γιατί δεν τους θέλουμε, αλλά γιατί δεν μπορούμε να τους θρέψουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε. Μακάρι, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ούτε τους εαυτούς μας».
 
Εσείς, ποια άποψη έχετε;

kamarinia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: