Ο Βλάσης Τσάκας πριν μπλέξει με τους πρίγκιπες είχε ασχοληθεί με φωτοβολταϊκά στο Κιλκίς, με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Χαλκιδική και έχει καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές στο Ηράκλειο.


Η ιστοσελίδα tovima.gr παρουσιάζει τον φερόμενο Έλληνα εκπρόσωπο του πρίγκιπα Σουλτάν που έχει κατηγορηθεί ακόμα και για υπεξαιρέσεις. Μάλιστα, ο Βλάσης Τσάκας έχει γνωριμίες με τον Μάκη Ψωμιάδη, ενώ οι... μπίζνες του φτάνουν ως την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
Οπως γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο  Τσάκας γεννήθηκε στο χωριό Πανόραμα του Ηρακλείου και ο πατέρας του ήταν αγρότης. Έχει τρία αδέλφια, ο ένας είναι αστυνομικός, και με τους άλλους δύο προσπάθησε να ανοίξει κατάστημα επίπλων στην πόλη της Κρήτης.

Καταδικάσθηκε σε πολυετή κάθειρξη...
Όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να εμπλακεί σε υπόθεση ακάλυπτων επιταγών για την οποία καταδικάσθηκε σε πολυετή κάθειρξη. Ο Βλάσης Τσάκας παραδέχτηκε στο Βήμα πως όντως ισχύει αυτό: «Πράγματι είχα αυτήν την ποινική εκκρεμότητα, όμως ξέρετε πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα στην Ελλάδα που δεν είχαν τέτοιου είδους οικονομικά προβλήματα;»

Υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού...
Μετά την αποτυχία με τα έπιπλα απασχολήθηκε σε σειρά ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Κρήτη και στη Χαλκιδική, «πάντα στη θέση του διευθυντή», όπως τονίζει ο ίδιος. Όμως, στη Χαλκιδική φέρεται να κατηγορήθηκε από επιχειρηματία για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, κάτι που αναφέρει ως παρεξήγηση: «Επρόκειτο για μία μεγάλη παρεξήγηση αφού το χρέος στην ξενοδοχειακή επιχείρηση το άφησε ο διάδοχός μου στο ίδιο πόστο και ο οποίος επέρριψε την ευθύνη σ' εμένα. Αργότερα, το κατάλαβαν όλοι», είπε ο Τσάκας.

Η εταιρία φωτοβολταϊκών στο Κιλκίς
Τα τελευταία χρόνια, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα από τη Σαουδική Αραβία εμφανίζεται ως σύμβουλος τραπεζικών συναλλαγών εταιρείας στη Θεσσαλονίκη στον τομέα του φυσικού αερίου: «Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με επενδύσεις Γερμανών επιχειρηματιών -στον τομέα της ενέργειας- στη Βουλγαρία και Ισπανών που ασχολούνται με έπιπλα στην Τουρκία. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζομαι με εταιρεία φωτοβολταϊκών στο Κιλκίς. Εργάζομαι πολλές ώρες, ταξιδεύω συνεχώς, αποκτώ γνωριμίες κι έχω πολλά επαγγελματικά ενδιαφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η γνωριμία με τον Μάκη...
Ο Βλάσης Τσάκας μπορεί να κατάγεται από το Ηράκλειο, αλλά τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει με τη σύζυγό του σε πολυτελή κατοικία στην περιοχή Δέπος στην Καβάλα. Στην πόλη της Μακεδονίας γνώρισε και τον Μάκη Ψωμιάδη: «Πηγαίνω συχνά στο γήπεδο για να δω παιχνίδια της Καβάλας ενώ συχνάζω και στην καφετέρια που έχει ο κ. Ψωμιάδης στην πόλη. Τον γνωρίζω. Όμως πέραν τούτου ουδέν... » τόνισε ο φερόμενος εκπρόσωπος του πρίγκιπα.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Τσάκας επισκέπτεται το χωριό του στο Ηράκλειο συχνά και σχεδόν κάθε φορά με διαφορετικό πολυτελές αυτοκίνητο.

tovima.gr