Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργιακό «τσουνάμι» φέρνουν τα μέτρα!

Σε αναβρασμό η χώρα

Σε νέο απεργιακό κλοιό μπαίνει από αύριο η χώρα με τους συνδικαλιστικούς φορέις να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τα νέα μέτρα της τρόικας...

Έτσι λοιπόν...
...η χώρα θα μείνει χωρίς ταξί από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και το Σάββατο με τους ταξιτζήδες να τραβούν ξανά χειρόφρενο ενόψει ΔΕΘ.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ξεκινά και η 48ωρη πανιατρική απεργία. Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί τις συγκεκριμένες ημέρες με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Προς απεργία κινούνται επίσης εφοριακοί και τελωνειακοί. Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζουν από την ερχόμενη εβδομάδα 48ωρη απεργία, με συνέπεια να απειλείται η ομαλή πορεία των κρατικών εισπράξεων αλλά και η τροφοδοσία της αγοράς.

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις 22 Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής.

Οι δάσκαλοι επισημαίνουν ότι διεκδικούν:

-Άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

- Ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων. Καμιά μείωση μισθών. Να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.

- 1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.

-Δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

-Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό

-Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: