Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Τουρκία - Φόβοι για πάνω από 1.000 νεκρούς!

Το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί εκτιμά ότι περίπου 500 με 1.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χθες στην επαρχία Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Αυτό ανακοίνωσαν...
...επιστήμονες του Ινστιτούτου, οι οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.

Το επίκεντρο του σεισμού, που σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ήταν 7,3 βαθμών, ήταν η πόλη Ταμπανλί στην επαρχία Βαν, κοντά στην ιρανική μεθόριο.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι ανακοίνωσε ότι στην πόλη Βαν και στις γειτονικές της πόλεις κατέρρευσαν δέκα κτίρια και περίπου 25 με 30 κτίρια κατέρρευσαν στην γειτονική περιοχή Ερσίς.

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ξεκίνησε να διανέμει σκηνές, κουβέρτες και τρόφιμα στην περιοχή.
Στο νοσοκομείο στο Ερσίς, πολύ κοντά στην Βαν -είναι στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού, που έπληξε χθες τη νοτιο-ανατολική Τουρκία- κείτονται περίπου 50 πτώματα, μεταδίδει το πρακτορείο Σιχάν απο την Κωνσταντινούπολη.

Στην περιοχή που έπληξε στις 13.41 ώρα Ελλάδας ο σεισμός -των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με το πολύ μικρό εστιακό βάθος των 5 χλμ- "έχουν καταρρεύσει πολλές δεκάδες κατοικίες".
Εκφράζονται πλέον φόβοι για περίπου χίλιους νεκρούς απο τη σφοδρή σεισμική δόνηση.

onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: