Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Σε αυτές τις περιοχές δεν έγινε η παρέλαση...

Κέρκυρα, Βέροια, Βόλος και Τρίκαλα

Για πρώτη φορά στα χρονικά ματαιώνεται η στρατιωτική παρέλαση σε διάφορα μέρη της χώρας μας αφού πλήθος κόσμου με συνθήματα όπως «Είστε κλέφτες», «Φύγετε από εδώ» αλλά και γιουχαΐσματα κατά των επισήμων, ήταν η αιτία για να μην τιμηθεί το ηρωικό ΟΧΙ.

Μετά τα έντονα επεισόδια που προκλήθηκαν στη συμπρωτεύουσα, ο κόσμος αποδοκίμασε τους πολιτικούς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, αποτρέποντας ωστόσο, την πραγματοποίηση της παρέλασης.

Σε ποιες άλλες περιοχές δεν ολοκληρώθηκαν οι στρατιωτικές παρελάσεις;

Κέρκυρα

Πλήθος οργισμένου κόσμου συγκεντρώθηκε στη χώρα του νησιού φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών της χώρας με αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση της παρέλασης.

Ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής, δήμαρχος Κερκύρας, έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες του νησιού, για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου, αποδοκιμάζοντας τις πρωτοφανείς εξελίξεις.

«Η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση. Ο αγώνας για την επιβίωσή μας, είναι δύσκολος και τα αποτελέσματα των θυσιών του Λαού μας, απρόβλεπτα.

Σ’ αυτό το κλίμα, καλούμαστε να γιορτάσουμε το ιστορικό «ΟΧΙ» του Λαού μας, απέναντι στις ισχυρές δυνάμεις του άξονα, που ζητούσαν την παράδοση άνευ όρων. Να γιορτάσουμε την αντίσταση και την νίκη, απέναντι στους Ιταλούς εισβολείς. Και αυτή τη δύσκολη περίοδο, πάλι με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και για άλλη μια φορά να βγούμε νικητές».


Τρίκαλα


«Κλέφτες, φύγετε! Ουστ από δω!» φώναζαν οι διαδηλωτές στο κέντρο των Τρικάλων με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί πλήθος κόσμου που βρέθηκαν στο σημείο και να διαδηλώνουν κατά των πολιτικών. Η μικρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή δεν κατάφερε να αποτρέψει τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να διαλυθεί η παρέλαση πριν καλά καλά αρχίσει. Ο δήμαρχος της περιοχής κ. Χρήστος Λάππας ο οποίος μίλησε στο protothema.gr καταδίκασε τα επεισόδια. «Υπήρχε μια μικρή μειοψηφία ατόμων οι οποίοι ηγήθηκαν και πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση στον τόπο μας. Καταδικάζω το γεγονός και λυπούμαι βαθύτατα».


Βέροια

«Θα είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού, θα είμαστε ο φόβος του κάθε υπουργού». Με αυτό το σύνθημα μια μερίδα ατόμων απέτρεψε την πραγματοποίηση της παρελάσεως στην καρδιά της Βέροιας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν όσοι παρευρέθησαν στην την εξέδρα των επισήμων. Ανάμεσά τους βρέθηκε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr η δήμαρχος της Βέροιας, κυρία Χαρούλα Ουσούλτζογλου «από χθες γνωρίζαμε ότι θα υπήρχαν προβλήματα κατά τη σημερινή ημέρα. Και αυτό το λέω γιατί χθες το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Βέροιας - αυτοί που σήμερα απέτρεψαν την παρέλαση- προκειμένου να αποφασίσουν για τα σημερινά γεγονότα. Ως δήμαρχος της περιοχής μου, προσπάθησα να τους μεταπείσω και να διαπραγματευτώ μαζί τους και μάλιστα τους παρότρυνα να καθίσουν εκείνοι στην εξέδρα των επισήμων αρκεί να σεβαστούμε τη μνήμη των ανθρώπων που πολέμησαν αλλά και τους γονείς που ήθελαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους στην παρέλαση. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκε η παράκλησή μου».


Βόλος

«Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ» ήταν το σύνθημα που επικράτησε στη σημερινή παρέλαση του Βόλου. Κι ενώ η παρέλαση ξεκίνησε το πρωί κανονικά στη συνέχεια περίπου 300 άτομα κατέλαβαν το χώρο της παρελάσεως, αναγκάζοντας τον κόσμο να αποχωρήσει.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», φίλαθλοι του Ολυμπιακού αλλά και μικρά παιδιά που έριχναν κροτίδες προς το πλήθος.

Ο κόσμος εγκατέλειψε από νωρίς την παρέλαση ενώ από νωρίς έφυγαν και όσοι εγκαταστάθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: