Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδια παντού... στην Αθήνα!

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Διαδηλωτές πέρασαν τον φράχτη και ανέβηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το Σύνταγμα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν...
...αστυνομικοί έριξαν χημικά για να απαντήσουν στις βόμβες μολότοφ και τον πετροπόλεμο. Στις φλόγες παραδόθηκε φυλάκιο των Ευζώνων στον περίβολο της Βουλής, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.


-Νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπα πετούν πέτρες κατά των ανδρών της αστυνομίας έξω από τη Βουλή.

-Εμπρησμός του φυλακίου του αξιωματικού της Προεδρικής Φρουράς έξω από τη Βουλή. Τη φωτιά έσβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής. Μάχες στον περίβολο του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.
-Η αστυνομία κάνει χρήση χημικών, για να απωθήσει ομάδες ατόμων και να απαντήσει στον πετροπόλεμο και τις βόμβες μολότοφ.

-Επεισόδια στα Προπύλαια και στην οδό Ακαδημίας, η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων, για να απωθήσει ομάδες ατόμων που επιτίθενται με πέτρες.

-Συνεχείς επιθέσεις από κουκουλοφόρους κατά του φράχτη έξω από το Κοινοβούλιο και απώθηση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

-Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στον οδό Ακαδημίας, στο ύψος τη ΕΣΗΕΑ, ενώ κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε τράπεζα στην οδό Κοραή.

-Ιδιοκτήτες ταξί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Κριεζώτου. Οι αυτοκινητιστές άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χημικών.

-Διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινήσουν τον φράχτη που έχει τοποθετηθεί στην Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης για τους απωθήσουν.

-Επεισόδια μικρής έντασης, όταν ομάδα 40 περίπου ατόμων, φορώντας κράνη, απωθήθηκαν από διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

-Διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ μπροστά από το Εθνικό Τυπογραφείο. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

-Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές είναι δεκάδες χιλιάδες, ίσως ξεπερνούν τις 100.000. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών.onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: