Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Συνέβη στην Αθήνα, ταξίδεψε παντού!

Μπορεί το προηγούμενο Σάββατο να μας έψαχναν με τα κιάλια στο Σύνταγμα, σήμερα όμως τους δώσαμε και κατάλαβαν.

Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών. Η πλατεία Συντάγματος, όλοι οι γύρω δρόμοι, ακόμα και τα πεζοδρόμια...
...ήταν πλημμυρισμένα με κόσμο από νωρίς το μεσημέρι ενώ οι διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι αργά το απόγευμα στην πλατεία.

Η ΓΣΕΕ έκανε λόγο για 400-000 με 500.000, ενώ οι εκτιμήσεις της αστυνομίας οι οποίες μιλούν για 75.000-80.000 συγκεντρωμένους, μόνο κλαυσίγελο μπορούν να προκαλέσουν. Και θα τον προκαλούσαν δηλαδή αν τα μάτια μας δεν έκλαιγαν ήδη από τα δακρυγόνα.

Η σημερινή συγκέντρωση, μέσω των ξένων δημοσιογραφικών δικτύων, έκανε το γύρω του κόσμου, αποτελώντας την ιδανική απάντηση για την ελληνική απουσία στην παγκόσμια διαμαρτυρία που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο.

Όπως τονίζει ο ανταποκριτής του Reuters, είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης, πριν δύο χρόνια, που οι διαδηλωτές έφτασαν στις σκάλες του νεοκλασικού κτιρίου της Βουλής.

Το France 24, αναφέρει ότι περισσότεροι από 120.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ η New York Times έγραψε ότι αριθμός των διαδηλωτών ήταν ο μεγαλύτερος εδώ και μήνες, αν όχι εδώ και χρόνια. Ανάλογες εκτιμήσεις κάνει και το CNN.

Παράλληλα, τα ξένα Μέσα δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην άκαρπη προσπάθεια του Πρωθυπουργού να εξασφαλίσει τη συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και την εκταμίευση της 6ης δόσης.

kamarinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: