Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρέλαση!

Αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω των χιλιάδων διαδηλωτών που φώναζαν «Παπούλια προδότη».

Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία...
...ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Την ενόχληση και τη στεναχώρια του για όσα έγιναν στο χώρο της παρέλασης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Δεν θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», τόνισε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της ΕΕ έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι.

Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα "Παπούλια προδότη". Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Έρχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη».

Σε ερώτηση αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς».

Να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη και των άλλων επισήμων, κάποια τμήματα που επρόκειτο να παρελάσουν πέρασαν από το χώρο της παρέλασης.

onair24.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: