Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Στη λίστα των μπεστ-σέλερ η βιογραφία του Στιβ Τζομπς πριν καν κυκλοφορήσει!

Βίος και πολιτεία μιας ιδιοφυίας

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του εμβληματικού ηγέτη της Apple, οι προπαραγγελίες για την επίσημη βιογραφία του την φέρνουν ήδη στη λίστα των μπεστ-σέλερ.

Το πρωί της Τρίτης, το βιβλίο Steve Jobs του Ουόλτερ Άισαακσον...
...βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του Amazon.com και στην τρίτη θέση της αντίστοιχης λίστας του Barnes & Noble.

H βιογραφία ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσεις στις 21 Νοεμβρίου από το μεγάλο εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, ωστόσο μετά το θάνατο του Τζομπς η ημερομηνία δεν αποκλείεται να αλλάξει.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει πάντως και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ο Ουόλτερ Άισαακσον, καταξιωμένος δημοσιογράφος και βιογράφος και πρώην πρόεδρος του CNN, είχε αναφέρει ότι πήρε περίπου 40 συνεντεύξεις από τον Τζομπς και δεκάδες ακόμα από ανθρώπους που τον γνώριζαν.

Όπως αναφέρει τώρα η Wall Street Journal, ο Άισακσον είχε πάρει συνεντεύξεις από τον Τζομπς λίγο πριν και λίγο μετά την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Apple. Στην τελευταία συνάντηση, ο Τζομπς αναγνώριζε ότι ο θάνατος βρισκόταν κοντά.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα ευπώλητα του Amazon βρίσκεται την Πέμπτη το Εγώ, ο Στιβ: ο Στιβ Τζομπς με δικά του λόγια, μια ανεπίσημη βιογραφία από τον Τζορτζ Μπίαμ, η οποία αναμένεται στα βιβλιοπωλεία στις 8 Νοεμβρίου.

Την πέμπτη θέση του καταλόγου καταλαμβάνει το βιβλίο Τα μυστικά των καινοτομιών του Στιβ Τζομπς: 7 αρχές για να σκέφτεστε διαφορετικά, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2010, καταγράφοντας άνοδο στις πωλήσεις κατά 4.374%.

Τέλος, στην έβδομη θέση του Amazon βρίσκεται το βιβλίο Τα μυστικά των παρουσιάσεων του Στιβ Τζομπς, που κυκλοφόρησε το 2009, σημειώνοντας άνοδο 1.383%.

Σε μια άλλη εξέλιξη, έφτασε στη δημοσιότητα το μήνυμα που έστειλε ο Τιμ Κουκ, διάδοχος του Τζομπς στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, στο προσωπικό της εταιρείας.

«Αγαπητή ομάδα,

Έχω πολύ δυσάρεστα νέα να μοιραστώ μαζί σας. Ο Στιβ έφυγε από τη ζωή νωρίτερα σήμερα» ξεκινάει το κείμενο.

«Προγραμματίζουμε μια γιορτή για την ασυνήθιστη ζωή του Στιβ που θα λάβει χώρα σύντομα. Αν θα θέλατε στο μεταξύ να μοιραστείτε τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα συλλυπητήρια σας, μπορείτε απλά να στείλετε email στο rememberingsteve@apple.com».

«Θα τιμήσουμε τη μνήμη του αφιερώνοντας τους εαυτούς μας στη συνέχιση του έργου που τόσο αγαπούσε » καταλήγει.

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς
Ο κόσμος του Διαδικτύου αποτίει φόρο τιμής στον πρωτοπόρο Στιβ Τζομπς
«Ήμασταν τυχεροί όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του» λέει ο Μπιλ Γκέιτς για τον Στιβ Τζομπς

Σύμφωνα με χειρουργούς και ογκολόγους που δεν είχαν εξετάσει τον Τζομπς, αλλά κλήθηκαν να σχολιάσουν τα προβλήματα της υγείας του στο Reuters, ο οραματιστής επιχειρηματίες πέθανε είτε από τον καρκίνο του παγκρέατος, είτε από προβλήματα στο νέο συκώτι που του μεταμοσχεύθηκε το 2009, είτε από τις παρενέργειες των ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων που έπαιρνε.

Αν και ο ίδιος ο Τζομπς αρνούνταν συστηματικά να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την υγεία του, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι έπασχε από νευροενδοκρινή όγκο του παγκρέατος, μια σχετικά ασυνήθιστη μορφή καρκίνου που δεν είναι τόσο επιθετική όσο η πιο συνηθισμένη μορφή της ασθένειας.

tech.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: