Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"OXI" των πολιτικών αρχηγών σε Παπανδρέου!

Στο κατακόρυφο η αγωνία

"ΟΧΙ" εισπράττει από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, με τον αρχηγό του ΠΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη να μπαίνει, πάντως, στη λογική της συζήτησης.

Συγκεκριμένα...
...ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε ως προϋπόθεση τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας καθώς, όπως είπε, "σε διαφορετική περίπτωση το εγχείρημα θα είναι κολοβό" Ο ίδιος προσέθεσε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι εξόχως πολιτική, ενώ η χώρα δεν μπορεί να έχει πρωθυπουργό - μαριονέτα.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα ήταν ξατηγορηματική ως προς το ότι η κυβέρνηση εκβιάζει και πάλι τον ελληνικό λαό, λέγοντας στον κ. Παπανδρέου ότι "επείγεστε να εγκριθεί η δανειακή σύμβαση για να επιβάλλετε και νέα σκληρά μέτρα".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει λαϊκή νομιμοποίηση και ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι "τρέμουν σαν το ψάρι οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης μην δοθεί ο λόγος στον ελληνικό λαό".

Τέλος, με δήλωσή του στο protothema.gr o επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι θα δώσει αρνητική απάντηση θα δώσει στην πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως θα επισκεφτεί τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν προσκληθεί και θα του εκθέσει τις αντιρρήσεις του προς την πολιτική του.

Ο κ. Κουβέλης έχει αρνηθεί και στο παρελθόν να συνεργαστεί σε επίπεδο κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ παρόλο που η συνεργασία των δύο κομμάτων έφεραν τις πρώτες νίκες μετά από πολλά χρόνια των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε δημοτικές εκλογές σε Αθήνα κα Θεσσαλονίκη.

Για την Ιπποκράτους, ο κ. Κουβέλης θεωρείται ιδανική περίπτωση συνεργαζόμενου αφού διαθέτει επιρροή σε ένα σημαντικό κοινό της Αριστεράς χωρίς λαϊκισμούς.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: