Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ηλικιωμένη χάρισε 30 διαμερίσματα και 2 εκατ. ευρώ σε γηροκομείο!

Μια «φτωχή» γιαγιά χάρισε ζωή στο Γηροκομείο της Λάρισας, το οποίο κινδύνευε με λουκέτο.

Η 80χρονη γυναίκα άφησε, με τη διαθήκη της, στο ίδρυμα...
...το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και διαμερίσματα ανυπολόγιστης αξίας. 

Πρόκειται για περίπου τριάντα διαμερίσματα αλλά και μετρητά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε κατάθεση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η διοίκηση του Γηροκομείου, με πρόεδρο τον δήμαρχο Κ. Τζανακούλη έχει κάνει αποδεκτή τη δωρεά και όρισε επιτροπή υπό τον διευθυντή Π. Τσούμα προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη διαθήκη. 

Από την πλευρά του, ο παλιός δικηγόρος Γιώργος Ζιαζιάς που μετέχει αδιαλείπτως στη διοίκηση του Γηροκομείου -το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 1946 – επισημαίνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ στο Ίδρυμα και μάλιστα σε εποχή που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των λειτουργικών του εξόδων. Δωρήτρια είναι η Χαρίκλεια Χριστοδούλου – Τράντου, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 80 περίπου ετών. 

Η ίδια είχε κληρονομήσει και τον αδελφό της Γιώργο Χριστοδούλου- Τράντο ο οποίος είχε φύγει από την ζωή πριν από δύο χρόνια αλλά και έναν ακόμη αδελφό τους που είχε πεθάνει προετών, αμφότεροι παλιοί Λαρισαίοι εργολάβοι.  

Ανύπαντροι και άτεκνοι και τα τρία αδέλφια. Η Χ. Τράντου ζούσε μέχρι το θάνατό της σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην οδό Παναγούλη 54 αλλά και στο εξοχικό στον Πλαταμώνα, διάγοντας πολύ μετρημένη ζωή-όπως λένε οι γείτονες- ουσιαστικά κάνοντας αιματηρές οικονομίες. Για να αφήσει τελικά ολόκληρη την οικογενειακή περιουσία στο Γηροκομείο. Η ίδια είχε κάνει εν ζωή μεγάλη οικονομική δωρεά στην εκκλησία του Πρ. Ηλία στη συνοικία Νεράιδας.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: