Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δεν θα ξαναδείς ποτέ τα παιδιά μας"!

«Δεν θα ξαναδείς ποτέ τα παιδιά μας». Με ψυχρό βλέμμα και γεμάτη οργή, η σύζυγος του 47χρονου παιδεραστή της Κρήτης κάθισε απέναντί του και του ανακοίνωσε ότι αποτελεί παρελθόν για την οικογένειά του.

Η καθηγήτρια μουσικής με ειδικότητα στο πιάνο, παρ’ ότι ακόμη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από τις αποκαλύψεις για τη διπλή ζωή του άντρα της...
...βρήκε τη δύναμη και τον επισκέφτηκε στα κρατητήρια προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προθέσεις της, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την αίτηση διαζυγίου.

Συνοδευόμενη από τους δύο γιους της, ηλικίας 12 και 16 ετών, πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας και ήρθε τετ-α-τετ τελευταία φορά με τον εκπαιδευτικό και προπονητή Νίκο Σειραγάκη.

Τα παιδιά βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είχαν συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης συνάντησης με τον πατέρα τους ήταν σιωπηλά. Αντίθετα, η γυναίκα του, που ένιωσε τη γη να χάνεται από τα πόδια της όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της ασελγούσε εις βάρος ανήλικων αγοριών και τα έβαζε να συμμετέχουν σε ομαδικά ομοφυλοφιλικά όργια, ήταν ψυχρή απέναντί του. Οπως ενημέρωσε τον κρατούμενο, η απόφασή της ήταν ειλημμένη: εκείνη και τα παιδιά θα έκοβαν κάθε επαφή μαζί του.

«Είναι η τελευταία φορά που μας βλέπεις. Θα σε παρακαλέσω να μην επιχειρήσεις να πλησιάσεις ποτέ ξανά ούτε εμένα ούτε τους γιους μας» του είπε, ενώ δεν παρέλειψε να του ζητήσει διαζύγιο: «Εχω καταθέσει αίτηση διαζυγίου, την οποία θέλω να υπογράψεις, όταν τα σχετικά χαρτιά έρθουν στα χέρια σου». Η συνάντηση ήταν σύντομη, καθώς διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά, ενώ, όπως λένε οι αστυνομικοί, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις άλλων είκοσι επτά παιδιών, τα οποία θα κληθούν από τον ανακριτή προκειμένου να μιλήσουν για τα όσα πέρασαν στα χέρια του Νίκου Σειραγάκη, καθώς μέχρι στιγμής έχουν εξιστορήσει τις φρικιαστικές τους περιπέτειες δεκατρία αγόρια. Τα παιδιά αυτά θα καταθέσουν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται επισήμως στον φάκελο της δικογραφίας που σχηματίστηκε έπειτα από τις σχετικές καταγγελίες που έφθασαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, οι οποίες διήρκεσαν τους τελευταίους δεκατρείς μήνες. Ωστόσο αναμένεται να καταθέσουν κι άλλα παιδιά που είχαν μπλέξει στα δίκτυα του δασκάλου και προπονητή, αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός τους πρόκειται να αγγίξει τα ογδόντα!

Οι γονείς που κίνησαν αρχικά το θέμα δεν μιλούσαν ακριβώς για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, αλλά για περίεργη συμπεριφορά του άντρα εις βάρος των ανηλίκων, γεγονός που τους είχε βάλει ψύλλους στα αφτιά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, τρεις εισαγγελείς είχαν πλήρη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών μέσα σε αυτό το διάστημα και η δικογραφία διαβιβάστηκε τρεις φορές στην Εισαγγελία Ρεθύμνου.

Ομως τρεις φορές επιστράφηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, με την εντολή να συνεχιστούν οι έρευνες γύρω από τη δράση του 47χρονου. Τελικά ο τελευταίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης να ερωτοτροπεί με δύο ημίγυμνα αγόρια, ηλικίας 14 και 13 ετών, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του.

Απολογήθηκε και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές
Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο Νίκος Σειραγάκης μετά την τρίωρη απολογία του στην ανακρίτρια Ρεθύμνου. Ο 47χρονος στον οποίο ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, οδηγήθηκε στις 4.00 χθες το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα, ο Ρεθυμνιώτης εκπαιδευτικός και προπονητής μπάσκετ που έχει σοκάρει την κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο μετά την αποκάλυψη ότι ασελγούσε εις βάρος ανήλικων αγοριών που προπονούσε, πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας. Ο άνδρας, όπως και προανακριτικά, παραδέχτηκε τις πράξεις του, παρ’ όλα αυτά ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ισχυριζόμενος ότι πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή. Παρ’ όλα αυτά, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας τον έκριναν προφυλακιστέο.

Στο μεταξύ, παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας, δεν έλειψαν τα επεισόδια. Λίγα λεπτά μετά το πέρας της απολογίας, ο 47χρονος ζήτησε ένα ποτήρι νερό και ειδοποιήθηκε ο καφετζής του κτιρίου. Οι αστυνομικοί, προφανώς, δεν είχαν υπολογίσει την οργή που έχει προκαλέσει η δράση του παιδεραστή και άφησαν τον υπάλληλο του καφενείου να προσφέρει το νερό στον κρατούμενο. Ξαφνικά, ο καφετζής μόλις τον αντίκρισε του επιτέθηκε και μάλιστα πρόλαβε να τον χτυπήσει στο πρόσωπο σπάζοντας του τη μύτη, προτού οι αστυνομικοί τον απομακρύνουν.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: