Υποδοχή λαϊκού ήρωα για τον Εφραίμ στο Εφετείο, με τον κόσμο που δεν έχει να φάει, να παρακολουθεί αγανακτισμένος την προσπάθεια αγιοποίησης του ηγούμενου.

Την ώρα που τα πράγματα στην χώρα μας όσον αφορά τα προβλήματα και την οικονομική ανέχεια έχουν φτάσει σε οριακό σημείο...
...η προσπάθεια αγιοποίησης του κατηγορούμενου (έχει κριθεί και προφυλακιστέος) για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, καλόγερου Εφραίμ, βρίσκεται σε ισχύ προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Ο καλόγερος μετά το θρίλερ των προηγούμενων ημερών έφτασε σήμερα στο Εφετείο, όπου έτυχε υποδοχής ήρωα. Κόσμος, ιερείς και καλόγριες, είχαν μαζευτεί έξω από τα γραφεία και μόλις έφτασε ο Εφραίμ δεν σταματούσαν να τον χειροκροτούν και να φωνάζουν άξιος. Την στιγμή δηλαδή που υπάρχουν συνάνθρωποι μας που πεινάνε και δεν έχουν πραγματικά ένα πιάτο φαγητό, συμπολίτες μας αποθεώνουν έναν καλόγερο που όχι απλά κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα, αλλά ήδη έχει κριθεί και προφυλακιστέος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν κεριά και πλακάτ, ενώ κατά την αποχώρησή του από την Μονή Βατοπεδίου, οι καμπάνες ηχούσαν αναστάσιμα.

Σαν να μην έφταναν οι πολίτες που αποθεώνουν έναν κατηγορούμενο που αρχικά κρίθηκε ένοχος, υπάρχουν και οι πολιτικοί που θέλοντας να έχουν λίγες ψήφους παραπάνω δεν σταματάνε να βγαίνουν στα ΜΜΕ και να φωνάζουν κατά τις προφυλάκισης. Λογικό βέβαια να το κάνουν γιατί αυτοί έχουν την περίφημη βουλευτική ασυλία και γιαυτό μένουν εκτός φυλακής...

Στον Κορυδαλλό στην πτέρυγα με τα οικονομικά εγκλήματα
O καλόγερος Εφραίμ μετά το Εφετείο οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ για δαχτυλοσκόπηση και θα κοιμηθεί στον 7ο όροφο του κτιρίου. Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου θα κρατείται στην 6η πτέρυγα, όπου βρίσκονται όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα.

«Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή»
Σύμφωνα με το agioritikovima.gr, ο ηγούμενος φέρεται να είπε: «Είμαι μοναχός και από την αρχή της ζωής μου παρέδωσα την ύπαρξη μου στα χέρια της Παναγίας. Από νέος Παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα, ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο ΄Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το ΄Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή».

Έκαναν την δουλειά τους επιτέλους, αλλά χρειάζεται και άλλο...
Αξίζει βέβαια να πούμε ένα μπράβο στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, που παρότι δέχτηκαν απίστευτες πιέσεις τόσο από πολιτικούς εντός Ελλάδας, όσο και από ξένες και ιδιαίτερα δυνατές χώρες, επιτέλους έκαναν την δουλειά τους αρχικά όμως κατά το ήμισυ. Για να την κάνουν 100% θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι του σκανδάλου, πολικοί και πολίτες. Γιατί δεν γίνεται σε ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο να φταίει μόνο ο Εφραίμ. Φυσικά και φταίει και σωστά προφυλακίζεται, αλλά θα πρέπει το ίδιο να ακολουθηθεί και για τους υπόλοιπους συνένοχους.

agioritikovima.gr