Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ρατσιστικό μακελειό με τρεις νεκρούς!

Ενας 50χρονος Ιταλός αιματοκύλησε την καρδιά της αναγεννησιακής Ιταλίας, την Φλωρεντία, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Τζιανλούκα Κασέρι πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην πλατεία Νταλμάτσια που ήταν γεμάτη κόσμο...
...και άρχισε να πυροβολεί, χρησιμοποιώντας κατά τους αυτόπτες μάρτυρες ένα μεγάλο πιστόλι.

Από τα πυρά του έπεσαν νεκροί δύο άνδρες από τη Σενεγάλη, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας.

Ο Κασέρι διέφυγε με το αυτοκίνητό του από το χώρο των φόνων και δύο ώρες αργότερα άρχισε πάλι να πυροβολεί, αυτή τη φορά στην κεντρική αγορά του Σαν Λορέντζο, μία από τις πιο διάσημες της πόλης που κατακλύζεται από τουρίστες. Εκεί, τραυμάτισε δύο ακόμη άτομα αφρικανικής καταγωγής, ενώ προκλήθηκε πανικός μεταξύ των καταναλωτών και των εμπόρων.

Στη συνέχεια διέφυγε και πάλι και τελικά σταμάτησε μέσα σε ένα πάρκινγκ, όπου και έδωσε τέλος στη ζωή του, μέσα στο αυτοκινητό του, με έναν πυροβολισμό στο λαιμό.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές ο Κασέρι ήταν γνωστός για την δράση του στην ιταλική άκρα δεξιά, ενώ μεταξύ άλλων ήταν συντάκτης και εκδότης περιοδικού για τους οπαδούς των έργων του Τόλκιν, συγγραφέα του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών. Είχε γράψει και ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «Το κλειδί του χάους».

Ακολούθησαν οργισμένες διαδηλώσεις δεκάδων αφρικανών στους δρόμους της πόλης, με περιορισμένες φθορές σε παρκαρισμένα οχήματα και κάδους απορριμμάτων, με τελικό προορισμό τα γραφεία της περιφέρειας.

Στο άκουσμα της είδησης της αυτοκτονίας του δράστη, διαδηλωτής σχολίασε στο ιταλικό πρακτορείο ANSA «Μην μας λέτε ότι ήταν τρελός, αν ήταν έτσι θα σκότωνε και λευκούς».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: