Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χολιγουντιανή ταινία η ζωή ενός ομογενή από τα Χανιά!

Χολιγουντιανή ταινία έγινε η ζωή ενός ομογενή μετανάστη από τα Χανιά που κατάφερε, ως επιχειρηματίας, να κατακτήσει την Αμερική. 

Πρόκειται για...
...την αληθινή ιστορία του  Ευτύχη Βλαχάκη που άφησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, και με 22 δολάρια στην τσέπη έφυγε για την Αμερική προκειμένου να βρει την τύχη του. Ο Van Vlachakis όπως πλέον είναι το όνομά του, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά δημιούργησε μια εταιρία κολοσσό με φιλικά προς το περιβάλλον είδη καθαρισμού.

Το Green Story του ομογενή Χανιώτη
Η ταινία, με τίτλο “Green Story”  ξεκινά με την τωρινή ζωή του ήρωα, ο οποίος, σύμφωνα με το σενάριο, έχει διαγνωστεί με καρκίνο και του έχουν δοθεί λίγοι μήνες ζωής. 

Σε αυτούς τους μήνες ο Βλαχάκης κάνει ένα flashback στη ζωή του με φόντο την εποχή που ξεκίνησε από την ιδιαίτερή του πατρίδα, τα Χανιά, με 22 δολάρια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή ως μετανάστης στην Αμερική.



Στα Χανιά ο Βλαχάκης έζησε μέχρι τα 18, από όπου έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να σπουδάσει Ιατρική, ωστόσο στην πορεία άλλαξε γνώμη, και  συνέχισε τις σπουδές του ως Χημικός πράγμα που όπως εξομολογείται ο ίδιος, αποδείχτηκε πολύ έξυπνη ιδέα.

Εργάστηκε αμέσως μόλις τελείωσε τις σπουδές του σαν χημικός σε τομείς έρευνας και ανάπτυξης, ώσπου το 1967 έχασε τη δουλειά και τότε ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση στο Σικάγο.

Από τη στιγμή εκείνη και μετά ο Βλαχάκης, αρχίζει να στήνει την αυτοκρατορία του, δραστηριοποιούμενος στην παραγωγή προϊόντων φιλικά προς το περιβάλλον, ιδρύοντας μια από τις πρώτες εταιρείες κολοσσούς σε αυτόν τον τομέα.

Η ταινία, τελειώνει, όχι με κάποιο φαντασμαγορικό πλάνο από το Σικάγο αλλά στη Κρήτη, από όπου ξεκίνησε, με τα φλας του κινηματογραφικού φακού να συνδέουν ασπρόμαυρα πλάνα του χθες με πιο έγχρωμες σκηνές του σήμερα αλλά με κοινό παρανομαστή το ελληνικό δαιμόνιο που επιστρατεύεται όταν η ανάγκη για επιβίωση το επιβάλλει.

Η ταινία, ίσως έχει να πει πολλά και για τη σημερινή εποχή, που δεκάδες νέοι από την Κρήτη και την υπόλοιποι Ελλάδα, στοιβάζουν σε βαλίτσες, με τον ίδιο τρόπο όπως ο Βλαχάκης τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή.


Στην ταινία που τα γυρίσματά της ξεκίνησαν στις 4 Νοεμβρίου στο Σικάγο και το Λος Άντζελες και ολοκληρώνονται στη Κρήτη, συμμετέχει ο Αλέξης Γεωργούλης αλλά και γνωστοί ηθοποιοί του Χόλυγουντ, όπως Ed O’Ross (ενσαρκώνει το Βλαχάκη στη σημερινή ηλικία) , Malcolm McDowell Billy Zane, Louis Mandylor, Debbie Matenopoulos, Shannon Elizabeth, Annabella Sciorra, George Finn (ο Βλαχάκης σε νεαρή ηλικία),, Alessandra Toressani, Julianna Guill, Michalis Giannatos and Roger Bart.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ομολόγησε πως είπε αμέσως το «ναι» μόλις πληροφορήθηκε ότι ο βασικός ήρωας της ταινίας είναι ελληνικής καταγωγής και το θέμα της προωθεί το ελληνικό δαιμόνιο στα πέρατα της Γης.

Να σημειωθεί ότι το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Νίκα Αγιασβίλι, ενώ η παραγωγή είναι της κινηματογραφικής εταιρείας Paramyth Films.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: