Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

22χρονη δασκάλα "ξελόγιαζε" ανήλικους!

Το FACEBOOK, τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούσε η 22χρονη δασκάλα για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις της. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα και την ιδιότητα της ψάρευε ανήλικους μαθητές. Αρχικά για να τους προσεγγίσει τους έλεγε ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματα τους.

Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...
...η νεαρή δασκάλα έδειχνε ενδιαφέρον για παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 ετών. Η έρευνα που έγινε μετά από καταγγελία έδειξε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικό με καταγωγή από την Ανατολική Κρήτη η οποία δίδασκε σε χωριό ανατολικά του νομού Χανίων. Η δασκάλα αφού τους έφερνε και στο σπίτι της, εκτός από την αποπλάνηση τους προχωρούσε και σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική Διάταξη και Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες, για την περαιτέρω επιτόπια διερεύνηση της υπόθεσης και την εξέταση εμπλεκομένων προσώπων.

Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης («facebook»), διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο ανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη. Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι, που είχαν  άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο, ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.

Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από την 22χρονη δασκάλα. Ειδικότερα, προέκυψε ότι η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν πέντε περίπου μήνες, αφού προηγουμένως τον προσέγγισε, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του. Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (09-01-2012) στην οικία της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής 
    Μία (1) εξωτερική κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής
    Δύο (2) εξωτερικές μνήμες
    Ένα (1) κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα SIM
    Μία (1) συσκευή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο με μία κάρτα SIM

Από την αναλυτική έρευνα, που διενήργησε εξειδικευμένος Αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεθέντα πειστήρια και στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 22χρονης, καθώς και στο «προφίλ» της στο «facebook», εντοπίστηκαν πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων αποπλάνησης ανηλίκων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

neatv.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: