Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

45χρονος στο Βαμβακόπουλο... Απειλούσε να αυτοκτονήσει!

Καίρια ήταν η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες, έπειτα από επιχείρηση που κράτησε σχεδόν 17 ώρες, κατάφεραν...
...να αφοπλίσουν ένα 45χρονο που, κλεισμένος στο σπίτι του στο Βαμβακόπουλο Χανίων και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, απειλούσε ότι θα δώσει τέλος στη ζωή του.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησης έπαιξαν οι ψυχολόγοι - διαπραγματευτές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης καθώς και οι άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης.

Όλα ξεκίνησαν όταν προχθές, γύρω στις 8 το βράδυ, η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας 45χρονος άνδρας, άνεργος και πατέρας 3 παιδιών, είχε κλειστεί στο σπίτι του και απειλούσε ότι θα δώσει τέλος στη ζωή του με όπλο που είχε στην κατοχή του.

Αμέσως η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αποκλείοντας την περιοχή, ενώ ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον 45χρονο στις οποίες συνέδραμαν ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί.

Οι προσπάθειες για αίσια έκβαση της επιχείρησης κράτησαν όλη τη νύχτα και τελικά χθες το μεσημέρι μέλη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης κατάφεραν να αφοπλίσουν τον 45χρονο όταν κάποια στιγμή εκείνος βγήκε στο μπαλκόνι της κατοικίας του.  

Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Παντελής Μουρτζανός σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε μετά το τέλος της υπόθεσης, σημείωσε σχετικά ότι αρχικά μαζί με τον 45χρονο ήταν στο σπίτι και τα παιδιά του, ωστόσο, όταν «στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και αποκλείστηκε η περιοχή, απομακρύνθηκαν άμεσα οι περίοικοι και τα συγγενικά πρόσωπα του 45χρονου». «Αμέσως μετά έφτασαν στο σημείο ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, διαπραγματευτές της Διεύθυνσής μας, ο ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης και άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης καθώς το περιστατικό κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρό και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ο 45χρονος να πραγματοποιήσει την απειλή του».

Ο κ. Μουρτζανός επεσήμανε ότι τελικά, μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, γύρω στις 12.45 χθες το μεσημέρι κι ενώ ο 45χρονος συνομιλούσε μέσω κινητού τηλεφώνου με τους αστυνομικούς διαπραγματευτές «στην προσπάθειά του να βγει στο μπαλκόνι της οικίας του, αστραπιαία άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών τον ακινητοποίησαν». Όπως διαπιστώθηκε τη στιγμή εκείνη ο 45χρονος «έφερε μαζί του ένα κυνηγετικό μονόκαννο όπλο με φυσίγγιο στη θαλάμη».

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση διότι έδειξαν επαγγελματισμό, ψυχραιμία, δεν κινδύνεψε κανείς πολίτης, αλλά δεν κατάφερε και ο 45χρονος να πραγματοποιήσει την απειλή του», ανέφερε ο κ. Μουρτζανός, ενώ ερωτηθείς για τους ιδιαίτερους χειρισμούς που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις τόνισε ότι «εμείς θα περιμέναμε αν χρειάζονταν και περισσότερες ημέρες».

Σε ό,τι αφορά τα αίτια που οδήγησαν τον 45χρονο άνδρα να απειλήσει ότι θα αυτοκτονήσει ο κ. Μουρτζανός δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση σημειώνοντας ότι ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ στο ερώτημα αν είχε ξανά στο παρελθόν επιχειρήσει κάτι ανάλογο ο συγκεκριμένος άνδρας ανέφερε: «Με όπλο δεν είχε ποτέ ξανακάνει τέτοια προσπάθεια».

Τέλος, σχετικά με την επόμενη ημέρα ο κ. Μουρτζανός τόνισε ότι ο 45χρονος «θα οδηγηθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημελειοδικών Χανίων καθώς το κυνηγετικό όπλο που κατείχε ήταν παράνομο και μετά, σε συνεργασία με τους οικείους του, θα δούμε τι καλύτερο μπορεί να συμβεί και εφόσον χρειάζεται και η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας από τον ψυχολόγο θα είναι μαζί του».

haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: