Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Εκσφενδόνισε το Μνημόνιο προς τον Ευ. Βενιζέλο!

Το γύρο του κόσμου -όπως σωστά προέβλεψε ο Ευ. Βενιζέλος- κάνει ήδη η φωτογραφία του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκου να εκσφενδονίζει τον ογκώδη τόμο του μνημονίου προς τα υπουργικά έδρανα.

Ολα ξεκίνησαν...
...από την απάντηση του κ. Βενιζέλου στις ενστάσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία κατετέθη προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

«Εως την Τετάρτη», είπε ο κ. Βενιζέλος, «οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών, πρέπει να διαπιστώσουν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων: Πρώτη προϋπόθεση, είναι η Βουλή, με μια πλειοψηφία που θα εξασφαλίζει και μετεκλογική προοπτική, να εγκρίνει την συμφωνία και τις συμβάσεις που προσαρτώνται. Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το PSI μέχρι τις 14 Μαρτίου, η χώρα θα έχει χρεοκοπήσει».

Από τα έδρανα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν νέες διαμαρτυρίες που απαντήθηκαν από τον κ. Βενιζέλο με κατηγορίες περί «τραμπουκισμού» και νέα επίθεση: «Η Δημοκρατία θα επιβληθεί και η χώρα δεν θα περάσει στη δική σας αντίληψη, του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Υπερήφανη χώρα δεν σημαίνει καταστροφή στο όνομα του πιο ακραίου λαϊκισμού. Υπερήφανη χώρα, είναι αυτή που ξέρει την αλήθεια και σώζει τον εαυτό της» σημείωσε ο υπουργός προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις.

Η κατάσταση έγινε έκρυθμη όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος πέταξε προς τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας τον ογκώδη τόμο του νομοσχεδίου.

«Θα κάνει το γύρο του κόσμου η εικόνα του κ. Μαυρίκου και η πράξη του αυτή. Εξευτελίζετε τη χώρα. Την εκθέτετε σε κίνδυνο. Δεν θα την οδηγήσετε σε συνθήκες υπαρκτού σοσιαλισμού, είκοσι χρόνια αργότερα», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: