Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Λογοκρισία και στα blogs σε ορισμένες χώρες!

Την πολιτική της Twitter για λογοκρισία του κοινωνικού δικτύου της σε συγκεκριμένες χώρες αποφάσισε να ακολουθήσει και η Google για τη δημοφιλή υπηρεσία blogging της.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες...
...η υπηρεσία Google Blogger θα ανακατευθύνει τους χρήστες σε domain names της χώρας τους (για παράδειγμα ‘google.gr’ αντί για ‘google.com’) προκειμένου να αποφύγει την ανάγκη για αφαίρεση περιεχομένου σε παγκόσμιο επίπεδο.
“Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες μπορεί να παρατηρήσετε ότι το URL ενός blog που διαβάζετε σας ανακατευθύνει στο domain της χώρας σας. Για παράδειγμα αν είστε στην Αυστραλία και διαβάζετε το [blogname].blogspot.com θα οδηγηθείτε αυτομάτως στο [blogname].blogspot.com.au.”
Σύμφωνα με την εταιρεία, μια τέτοια ενέργεια προάγει την ελευθερία της έκφρασης, ενώ ταυτόχρονα παρέχει την απαραίτητη ευελιξία για συμμόρφωση στην τοπική νομοθεσία. Αν πάλι είστε αντίθετος με τις αλλαγές αυτές, μπορείτε να απευθύνεστε στο google.com/ncr (No Country Redirect), που αποτρέπει τη γεωγραφική ανακατεύθυνση μέσω βραχυπρόθεσμου cookie.

mashable.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: