Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Το BBC στους δρόμους της Αθήνας με τη Χρυσή Αυγή...

Διαβάστε τι αναφέρεται στο ρεπορτάζ του BBC για την ελληνική ακροδεξιά. Οι δηλώσεις που σοκάρουν και οι Έλληνες που στρέφονται προς τα άκρα!


Με τίτλο "Η ελληνική ακροδεξιά ελπίζει σε μια νέα αυγή" το BBC μεταδίδει ρεπορτάζ από την Αθήνα.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν γράφει ότι "πολλοί θεωρούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής βίαιους εξτρεμιστές.

Εν μέσω κρίσης οι υπερεθνικιστές εμφανίζονται ως φιλάνθρωποι προσφέροντας βοήθεια σε αναξιοπαθούντες και με αυτό τον τρόπο κερδίζουν ψήφους".

Μια 76χρονη καρκινοπαθής, κάτοικος υποβαθμισμένης περιοχής του κέντρου, αναφέρει χαρακτηριστικά στον Βρετανό ρεπόρτερ: "Γιατί να μην ψηφίσω Χρυσή Αυγή; Μας βοηθάνε, πρέπει να τους δώσω κάτι σε αντάλλαγμα".

"Αλλά πίσω από τη Χρυσή Αυγή βρίσκεται ένα κόμμα, που ξυπνάει φόβους σε πολύ κόσμο. Πολλοί, εδώ, τους χαρακτηρίζουν νεο-ναζιστές και ρατσιστές. Πολλοί τους κατηγορούν ότι επιτίθενται στους μετανάστες στους δρόμους, κάτι που διαψεύδεται επισήμως από την Χρυσή Αυγή", γράφει ο Λόουεν.
Και συνεχίζει την ανταπόκριση του, αναφέροντας χαρακτηριστικά. "Παρά ταύτα, οι 'Έλληνες συρρέουν προς την άκρα Δεξιά, εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της έλλειψης εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς των επισήμων κομμάτων. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται με 5% στις δημοσκοπήσεις - και ετοιμάζεται να μπει για πρώτη φορά στη βουλή. Σοκ για μία χώρα που υπέφερε από μια δεξιά στρατιωτική δικτατορία πριν από τέσσερις δεκαετίες".

Ο ίδιος ο Λόουεν ήταν μάλιστα παρών στην επίθεση που δέχθηκε, με νερά και καφέδες, ο Πέτρος Ευθυμίου στο Μαρούσι.

"Αυτό είναι το πρόσωπο του ρατσισμού. Μόνο άγρια βία. Και κανένας σεβασμός για τις δημοκρατικές αξίες. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη", είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον ανταποκριτή του BBC.

"Η Ελλάδα πεθαίνει από τους μετανάστες, τους πολιτικούς σαν αυτόν που μόλις είδατε, και από τους τραπεζίτες. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές, και υπερήφανοι για αυτό", είπε στον Λόουεν ο Ηλίας Παναγιώταρος, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

"Ένα διχασμένο, και βαθιά εξοργισμένο έθνος, ένα έθνος που φοβάται το μέλλον, πηγαίνει την Κυριακή στις κάλπες, αναζητώντας απεγνωσμένα μια εναλλακτική λύση", παρατηρεί εύλογα ο ανταποκριτής του BBC και καταλήγει ως εξής.

"Το 80% των μεταναστών της Ευρώπης περνάει από τα σύνορα της Ελλάδας. Οι μετανάστες αποτελούν λοιπόν έναν εύκολο στόχο για ένα κράτος το οποίο βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στην οικονομική κρίση".

Και δεν ξεχνάει να κάνει ειδική αναφορά στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας το οποίο εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες μέρες.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: