Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Προσοχή! Φίδι στο αεροπλάνο





Οι επιβάτες της πτήσης της Qantas που πετούσε πάνω από την Αυστραλία, είδαν έκπληκτοι έναν πύθωνα μήκους σχεδόν 4 μέτρων, να κρέμεται από το φτερό του τζετ, σε ύψος 30.000 ποδιών πάνω από τη γη.

Το αεροπλάνο πετούσε για 20 περίπου λεπτά με κατεύθυνση από το Cairns της Βόρειας Αυστραλίας, στην Παπούα - Νέα Γουινέα. Ξαφνικά μια γυναίκα που είχε οπτική πρόσβαση στον πύθωνα, άρχισε να...
φωνάζει εντυπωσιασμένη.
Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο αντίστοιχο της ταινίας "Snakes on a plane", αλλά για πραγματική ιστορία. Στην ταινία, δηλητηριώδη φίδια απελευθερώνονται μέσα σε αεροπλάνο για να σκοτώσουν τους μάρτυρες μιας σκοτεινής δολοπλοκίας. Στην πραγματικότητα, ο πύθωνας - "ήρωας" της Αυστραλιανής πτήσης, ήταν καθόλα αθώος και αποφασισμένος να επιβιώσει.
Πετάει, πετάει ο πύθωνας;
Οι επιβαίνοντες συγκεντρώθηκαν στο παράθυρο απ' όπου μπορούσαν να δουν ξεκάθαρα το φίδι να δίνει τον δικό του αγώνα επιβίωσης ενάντια τις συνθήκες απόλυτου ψύχους που επικρατούσαν στον αέρα. Μιλάμε για θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -12 βαθμούς Κελσίου.
Ο Robert Weber, επιβάτης της πτήσης, δήλωσε στη "Sydney Morning Herald" ότι όλοι αναρωτιoύνταν για το πώς μπορεί το ερπετό να βρέθηκε στο φτερό.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο πύθωνας είχε παγιδευτεί στην πτυχή του φτερού στο σημείο που ενώνεται με την κύρια άτρακτο, αλλά ο αέρας φαίνεται πως το ανάγκαζε να βγει προς τα έξω.

Μια... έρπουσα ιστορία επιβίωσης
"Ένιωσα πολύ λυπημένος γι 'αυτό πραγματικά", πρόσθεσε. "Για το υπόλοιπο του ταξιδιού προσπαθούσε να παραμείνει πάνω στο αεροπλάνο.
Παρά το κρύο και τον αέρα, μπορούσε να κρατηθεί, αλλά κάθε φορά που έμπαινε σε μια κοιλότητα, ο άνεμος το ανάγκαζε να βγει και πάλι έξω. Κάποια στιγμή ο πιλότος βγήκε στην κύρια καμπίνα και παρατήρησε το φίδι λέγοντας, "θα πρέπει να είναι νεκρό".
Παρόλα αυτά, όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Port Moresby, ο πύθωνας ήταν ακόμα ζωντανός. Οι επιβάτες δεν έμαθαν τι απέγινε το φίδι, πολλοί πάντως από αυτούς εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανή εξόντωση του από τις αρχές της Παπούα - Νέας Γουινέας.
Οι ειδικοί ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν μη δηλητηριώδη πύθωνα, το μεγαλύτερο σε μήκος του είδους του που ζει στην Αυστραλία και ειδικά στην περιοχή του  North Queensland.
Να σημειωθεί ότι το 2013 είναι η χρονιά του φιδιού, σύμφωνα με το Κινεζικό ημερολόγιο. Οι προληπτικοί, θα μπορούσαν να εκλάβουν τον "ιπτάμενο" πύθωνα σαν οιωνό για τη νέα χρονιά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: