Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ολάντ στην Αθήνα με 120 Γάλλους επιχειρηματίες


Στην Αθήνα την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας.
Ο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας και δήλωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να επενδύσει και πάλι στην Ελλάδα, δεν έρχεται μόνος αλλά με 120 από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της... χώρας του.
Το απόγευμα της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί, επιχειρηματική συνάντηση με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο της ολιγόωρης παραμονής του κ. Ολάντ στην Ελλάδα.
"Η παρουσία του σοσιαλιστή Προέδρου της Γαλλίας - της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της ΕΕ - στο επιχειρηματικό φόρουμ, αποτελεί αναγνώριση του πρωτοπόρου ρόλου της επιχειρηματικότητας, σ'αυτή την περίοδο της κρίσης", τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ-Επιχειρηματικό Συμβούλιο, Διεθνείς Δράσεις, Θανάσης Λαβίδας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η παρουσία Ολάντ, προσθέτει, αποτελεί πρόσκληση για την ελληνογαλλική επιχειρηματική συνεργασία, από την οποία η Ελλάδα έχει πολλά να ωφεληθεί, καθώς η Γαλλία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία".
Σύμφωνα με τον κ. Λαβίδα, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, σημειώνει για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για ελληνικές εξαγωγές στη Γαλλία και για τη σύσταση μικτών ελληνο-γαλλικών επιχειρήσεων, που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.
Στο πλαίσιο του φόρουμ θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου από τον ΣΕΒ, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και από την Medef International από γαλλικής πλευράς.
Στη μία ώρα, που προγραμματίζεται να διαρκέσει το φόρουμ, θα εκφωνήσουν ομιλίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Γάλλος Πρόεδρος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ για τις Διεθνείς Δράσεις Θ. Λαβίδας, ενώ αναμένεται να υπάρξει και διάλογος με τους επιχειρηματίες.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία είναι από τους αξιόλογους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, με εγκατεστημένες γύρω στις 150 γαλλικές επιχειρήσεις σε ελληνικό έδαφος, οι οποίες απασχολούν περί τους 30.000 εργαζόμενους.
Το πρόγραμμα του Φρανσουά Ολάντ
Στις 11.30 το πρωί της Τρίτης φθάνει στην χώρα μας ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.
Στις 12.00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά θα οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Στις 15.00 ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 15.35 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην Γαλλική Πρεσβεία.
Στις 16.00, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντήσουν εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας στο ξενοδοχείο Hilton.
Ο κ. Ολάντ θα αναχωρήσει από την Αθήνα το βράδυ της Τρίτης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: