Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Προσπάθησαν να αποπλανήσουν ή να απαγάγουν μαθητές δημοτικού στο Λασίθι - Επι ποδός οι Αρχές!

Έγγραφο προς όλους τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας και με κοινοποίηση στις αστυνομικές αρχές, απέστειλε το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μπαρμπεράκης, μετά από καταγγελίες για προσπάθεια αποπλάνησης, ίσως και απαγωγής, έξω από δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Όπως καταγγέλθηκε από τους γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά......την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη καθώς 2 μαθήτριες και 1 μαθητής είχαν βγει έξω από το σχολείο και σε κοντινή απόσταση από αυτό, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο τους προσέγγισε με 5 επιβάτες με σκοπό την αποπλάνηση τους. Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες λίγο μετά τη λήξη ωραρίου του ολοήμερου σχολείου.

Τα παιδιά έντρομα, ιδίως τη δεύτερη μέρα που αντιλήφθηκαν ότι οι επιβάτες του οχήματος επέμεναν με σκοπό να προχωρήσουν και στο στόχο τους, άρχισαν να τρέχουν μπαίνοντας λίγα μέτρα παρακάτω στο σπίτι του ενός από τους 3 μαθητές.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς τους, όπου με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν για περισσότερες περιπολίες έξω από σχολεία, κάτι που ζήτησε και ο ίδιος ο Διευθυντής στο έγγραφό του.

Το εν λόγο έγγραφο, αφού περιγράφει το περιστατικό, έχει σαν σκοπό, μέσω των εκπαιδευτικών να ενημερωθούν οι γονείς για το συμβάν και να δράσουν προληπτικά ώστε τα παιδιά ιδίως σε αυτές τις ευάλωτες ηλικίες να είναι υποψιασμένα για τέτοιες ενέργειες.

Ο ίδιος ο κ. Μπαρμπεράκης, ο οποίος αντέδρασε άμεσα, κάνει λόγο για εμφάνιση σπείρας το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και επειδή δεν θέλει κανείς να ζήσει καταστάσεις απαγωγής, παιδεραστίας ακόμα και πώλησης οργάνων παιδιών που έχουν θορυβήσει παλιότερα τοπικές κοινωνίες, εφιστά την προσοχή σε όλους του γονείς να συζητούν με τα παιδιά τους για τέτοια θέματα ώστε να είναι υποψιασμένα και να γνωρίζουν πως θα αντιδρούν και ποιους θα ενημερώνουν σε ανάλογες περιπτώσεις.

radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: