Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Διάκριση στην Google για μαθητές από την Κρήτη!

Πέντε μαθητές γυμνασίων από την Κρήτη διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό DOODLE FOR GOOGLE, με θέμα τη χώρα μας, διεκδικώντας την πρώτη θέση για το καλύτερο doodle, μεταξύ 60  συνολικά συμμετοχών από σχολεία όλης της Ελλάδας.


Πρόκειται για τους;

- ΧΑΡΑ-JOY KAMPRANI, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (Ηράκλειο- Κρήτη), με θέμα "No crisis will change my Greece", που συμμετέχει στην κατηγορία μαθητών από 1η-3η τάξη του Δημοτικού
- ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΙΤΑΚΗΣ, 7ο Γυμνάσιο Χανίων (Κρήτη), με θέμα "Ελληνικές καρέκλες ταξιδεύουν", στην κατηγορία μαθητών Γυμνασίου (φωτό)
- ΦΑΝΟΥΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα "Η Ελλάδα μου είναι ένα ταξίδι", στην κατηγορία μαθητών Γυμνασίου
- ΣΟΦΙΑ ΜΗΛΙΑΡΑ, Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα "Αποχρώσεις Ελλάδας", στην κατηγορία μαθητών Λυκείου και
- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗΣ, 10ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Κρήτη), με θέμα "Λιομάζωμα", στην κατηγορία μαθητών Λυκείου

Ο Διαγωνισμός - Ψηφίστε και εσείς

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου 2013 και η υποβολή των doodles έληξε στις 29 Μαρτίου, ενώ συγκεντρώθηκαν 8.200 ζωγραφιές παιδιών από 2.234 σχολεία από όλη την Ελλάδα οι οποίες χωρίστηκαν ανά ηλικιακές ομάδες για την αξιολόγησή τους. Στη συνέχεια, μια επιλεγμένη ομάδα κριτών, διάσημοι εικονογράφοι, συγγραφείς, διευθυντές μουσείων και ηθοποιοί ανέδειξαν τους 60 επιλαχόντες, 15 από κάθε ηλικιακή ομάδα.

H Google ανάρτησε αυτές τις 60 ζωγραφιές στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.google.gr/doodle4google/vote.html και καλεί όλους να ψηφίσουν online τα αγαπημένα τους doodles. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2013 και κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ένα doodle από κάθε κατηγορία/ηλικιακή ομάδα.

Με βάση τα αποτελέσματα της online ψηφοφορίας θα αναδειχθούν οι 4 εθνικοί φιναλίστ, ένας από κάθε ομάδα.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα είναι ένας από τους τέσσερις εθνικούς φιναλίστ και θα επιλεγεί από την Google. Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί κατά την τελετή απονομής των βραβείων τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 και το νικητήριο doodle θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα της Google (www.google.gr) στις 14 Μαΐου 2013.

Ο μικρός καλλιτέχνης που θα κερδίσει το διαγωνισμό, θα κερδίσει επίσης ένα Chromebook, ένα Wacom tablet για digital art/drawing, μία μπλούζα με το doodle που έχει σχεδιάσει και ένα ταξίδι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή, στις 13 Μαΐου 2013. Οι φιναλίστ και τα σχολεία τους θα κερδίσουν πλούσια δώρα για να ανακαλύψουν τον κόσμο της τεχνολογίας.

google.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: