Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ...


Οι αποκαλύψεις ενός μετανοημένου μαφιόζου για τις σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού με το οργανωμένο έγκλημα καταφέρουν νέο πλήγμα στην εικόνα του Μπερλουσκόνι, μετά την άρση της ασυλίας του κι ενώ εκκρεμούν σε βάρος του δίκες για διαφθορά.

Ο Γκασπάρε Σπατούτσα δήλωσε στις δικαστικές αρχές της Ιταλίας ότι αρχινονός του οργανωμένου εγκλήματος τού εξομολογήθηκε το 1994 -τη χρονιά δηλαδή που ο Μπερλουσκόνι μπήκε στην πολιτική- πως πολιτικοί προστάτες του ήταν ο ίδιος ο καβαλιέρε και ο συνιδρυτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, νυν γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ' Ούτρι.

Ο Σπατούτσα λέει, μάλιστα, ότι θα καταθέσει τα στοιχεία αυτά δημόσια, στις 4 Δεκεμβρίου, οπότε έχει κληθεί ως μάρτυρας... ...στην περιβόητη δίκη του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς, υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός, κατηγορούμενος για διαφθορά.

Ο Μπερλσουκόνι προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πετύχει την παραγραφή της, προωθώντας -με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντως- το νομοσχέδιο για τη δικαστική μεταρρύθμιση και προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

"Έρχονται στο Κοινοβούλιο με ένα νομοσχέδιο και διαλύουν τη δικαιοσύνη για να σώσουν τον Μπερλουσκόνι" κατήγγειλε ο ηγέτης των κεντρώων Φερντινάντο Καζίνι.

Μέσα σ'αυτό το κλίμα αναμένεται να εκδοθεί, εντός των ημερών, το βιβλίο της συνοδού πολυτελείας Πατρίτσια Ντ'Αντάριο, της γυναίκας-κλειδί στο τελευταίο ροζ σκάνδαλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ήδη, στο Διαδίκτυο διέρρευσαν αποσπάσματα με γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τις βραδιές που η 42χρονη πέρασε με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Η Ντ'Αντάριο γράφει: "Ήταν πολύ ευγενικός μαζί μου, τρυφερός. Έμοιαζε με παιδί, που κέρδισε ένα δώρο στο λούνα παρκ. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό, του αρέσει στο σκοτάδι... Ξαφνικά, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κι εγώ αναπήδησα έκπληκτη. Ήταν ντυμένος στα λευκά και τον πέρασα για φάντασμα. Φορούσε λευκές μεταξωτές πυτζάμες και λευκή μεταξωτή ρόμπα".

Μεταξύ άλλων, η 42χρονη αποκαλύπτει στο βιβλίο της πως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, έχει λάβει απειλητικά τηλεφωνήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: