Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΥΚΟΛΑ & ΑΠΛΑ



Βαριέστε θανάσιμα το γυμναστήριο; Δεν αντέχετε να επιστρέφετε σπίτι μετά τη δουλειά και να πρέπει να ξαναβγείτε ενώ είστε τόσο μα τόσο κουρασμένοι; Και συν τις άλλοις, να πρέπει να δείξετε και «καλή συμπεριφορά» σε κάθε αργόσχολο που πηγαίνει στο γυμναστήριο για να κάνει καινούργιους φίλους; Και εμείς το ίδιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως παραιτούμαστε και από την γυμναστική.
Υπολογίζοντας πόσα ξοδεύει κανείς το μήνα για τη συνδρομή του γυμναστηρίου, καταλήξαμε ότι ίσως τελικά να μας συμφέρει περισσότερο η ιδέα να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας γυμναστήριο στον ιδιωτικό μας χώρο. Θα μου πείτε, υπάρχουν γυμναστήρια με ετήσια συνδρομή λιγότερο από 150 ευρώ το χρόνο. Αντιπροσωπεύουν, όμως, οι παροχές τους όλα αυτά που επιθυμείτε εσείς από την.......
γυμναστική σας; Το να περιμένετε στην ουρά 15 λεπτά για να χρησιμοποιήσετε και εσείς το διάδρομο ή τα step, που συχνά δυσλειτουργούν εξαιτίας της πολλής χρήσης, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό και ψυχοφθόρο. Η γυμναστική όμως πρέπει πάνω από όλα να σας προσφέρει χαλάρωση και ευεξία. Ακολουθήσαμε, λοιπόν, τις συμβουλές των ειδικών, ανοίξαμε χώρο σε μερικά τετραγωνικά του σπιτιού μας και επιλέξαμε τα καλύτερα όργανα της αγοράς που θα μας βοηθήσουν να εξοπλίσουμε το προσωπικό μας γυμναστήριο. Με αυτά θα επιδοθούμε σε ασκήσεις αεροβικής, ελαστικότητας, αντοχής και δύναμης, ακόμα και όταν έξω βρέχει καρέκλες. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι μία υπόσχεση: Ότι ο καινούργιος σας διάδρομος δεν θα καταλήξει σε λίγο καιρό σε μία άκομψη, σκονισμένη κρεμάστρα. Το υπόσχεστε;

Όργανα γυμναστικής

Είτε πρόκειται για διάδρομο γυμναστικής είτε για stepper, ένα όργανο αερόβιας άσκησης είναι το σημαντικότερο ίσως εξάρτημα που πρέπει να έχετε στο σπίτι. Ανάλογα με το budget που σκοπεύετε να ξοδέψετε μπορείτε να βρείτε αξιόλογα μηχανήματα, με λιγότερα ή περισσότερα αξεσουάρ, που θα σας βοηθήσουν να γυμνάσετε ομοιόμορφα το σώμα σας.

Θα χρειαστείτε, λοιπόν, έναν διάδρομο -ηλεκτρικό κατά προτίμηση- ο οποίος θα σας κοστίσει από 700 έως 1.000 ευρώ. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Megafitness.gr βρήκαμε τον SEG-T350, με ισχύ μοτέρ 2,25 HP DC, ελάχιστη μέση ταχύτητα 0,8 – 16 km/h, ενδείξεις ηλεκτρονικής κονσόλας με 36 προγράμματα, μέτρηση ταχύτητας, χρόνου, απόστασης και θερμίδων, ηλεκτρονική ρύθμιση κλίσης 0-10%, καρδιακούς παλμούς αφής, αντικραδασμικό δάπεδο κ.α. Το μέγιστο βάρος του ασκούμενου μπορεί να φτάσει τα 125 κιλά, ενώ οι διαστάσεις του όταν είναι ανοιχτός φτάνουν τα 210 εκ. σε μάκρος, τα 91 εκ. σε πλάτος και τα 175 εκ. σε ύψος. Η δε τιμή του είναι στα 995 ευρώ μετρητοίς και στα 33,50 ευρώ με 36 άτοκες δόσεις, ενώ έχει και 5 χρόνια εγγύηση στο σκελετό, 3 χρόνια εγγύηση στο μοτέρ και 2 χρόνια εγγύηση στα ηλεκτρικά μέρη.

Αν πάλι σκέφτεστε κάτι πιο πρωτοποριακό, αυτό είναι σίγουρα το Power Plate, ένα όργανο που με τις συστηματικές του δονήσεις γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα, μειώνοντας έτσι το λίπος και χαρίζοντάς του ευεξία και τρομερή ελαστικότητα στο δέρμα. Το βρήκαμε και αυτό στο Megafitness.gr, και διαθέτει δύο μοτέρ AC ισχύος 150 Watt x 2 EA invert, τοποθέτηση χρόνου σε 30, 60 ή 90 δευτερόλεπτα, συχνότητα 30 – 45 Hz με 18 προγράμματα άσκησης, ιμάντες προπόνησης, εικονογραφημένες οδηγίες, ηλεκτρονική κονσόλα ενδείξεων ταχύτητας χρόνου και προγραμμάτων, ενώ μπορεί να «σηκώσει» μέγιστο βάρος έως 150 κιλά. Οι διαστάσεις του είναι: πλάτος 70 εκ., μήκος 70 εκ. και ύψος 134 εκ. και η τιμή του είναι στα 1.645 ευρώ μετρητοίς και 78,90 ευρώ σε 24 άτοκες δόσεις. Προσοχή όμως, γιατί αν επιλέξετε αυτό το όργανο για τη γυμναστική σας θα πρέπει οπωσδήποτε να σας δείξει τη σωστή εφαρμογή των ασκήσεων κάποιος ειδικός για να μην τραυματιστείτε και πετύχετε τελικά ένα τελείως αντίθετο αποτέλεσμα.

Ένα, ακόμα μηχάνημα ιδανικό για αεροβική γυμναστική είναι και το stepper. Γυμνάζει τα πόδια, τις γάμπες, τους γλουτούς και τους μηρούς, ενώ ασκεί με πολύ σωστό τρόπο και την κοιλιακή χώρα. Στο Sportstore.gr βρήκαμε το Alpine mini step twist. Πρόκειται για ένα πολύμορφο stepper που διαθέτει και λάστιχα προπόνησης για ολοκληρωμένη άσκηση και στα χέρι, στις ενδείξεις του περιλαμβάνονται ο χρόνος, οι θερμίδες και οι επαναλήψεις, το βάρος του χρήστη μπορεί να φτάσει τα 90 κιλά, ενώ έχει εγγύηση 2 χρόνων. Η τιμή του είναι στα 79 ευρώ.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Δεν έχει να κάνει με την ματαιοδοξία. Κρεμώντας έναν καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους του προσωπικού σας γυμναστηρίου θα σας βοηθήσει να ελέγχετε τη στάση του σώματός σας καθώς θα σηκώνετε βάρη ή θα κάνετε κάποιες άλλες ασκήσεις. Ένας καθρέφτης, άλλωστε, μεγαλώνει το χώρο, τον φωτίζει και σας βοηθάει καθώς θα εξελίσσεται η άσκηση. Μην ξοδέψετε πολλά χρήματα για τον καθρέφτη σας, στο ΙΚΕΑ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε μεγάλους επιτοίχιους καθρέφτες, με λιγότερα από 100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: