Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

!!!ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ..... ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΧΥΝΟΥΜΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!!

Θέλετε να φάτε νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκάκια;;; Δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις παρακάτω συνταγές να βγάλετε τα υλικά από το ντουλάπι και όλα τα σύνεργα και να ξεκινήσετε. Τι περιμένετε λοιπόν;;;


1η ΣΥΝΤΑΓΗ : CHRISTMAS CAKE ΤΕΛΕΙΟ
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ολόκληρη (δεν την κόβουμε)
2 ποτήρια καρύδια (κομμένα στα δύο)
2 ποτήρια διάφορα γλυκά (δηλαδή φρουί γλασέ κομμένα λίγο μεγάλα)
1/2 ποτήρι σταφίδα ξανθή
6 κερασάκια γλασέ
3/4 ποτηριού ζάχαρη μαύρη
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια Baking
4 μεγάλα αυγά
1 ποτήρι κονιάκ
1 ποτήρι ηλιανθέλαιο
κανέλα και γαρύφαλλα αλεσμένα

ΟΔΗΓΙΕΣ......

Τα γλυκά και την ξανθή σταφίδα τα βάζουμε να φουσκώσουν σε μπράντι για ολόκληρο το βράδυ.Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, τα καρύδια , τα γλυκά, τα κερασάκια, το αλεύρι, το baking, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε τα αυγά. Βάζουμε και το κονιάκ. Ενώνουμε τα δύο μπωλ σε ένα και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Βάζουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί Νο.26 αφού πρώτα το "ντύσουμε" με χαρτί ψησίματος. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει το βγάζουμε από το ταψί, το βάζουμε σε πιατέλα και την επόμενη μέρα το ποτίζουμε με 2 φλυντζανάκια του καφέ λικέρ (το λικέρ με γεύση καφέ του πάει φανταστικά). Στο κέικ αυτό δεν βάζουμε γλάσο απλά το ντύνουμε γύρω γύρω με μία κορδέλα. Το φτιάχνουμε 3 - 4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και οι ξηροί καρποι και τα γλυκά που βάλαμε δεν κόβονται σε μικρά κομμάτια οπότε οταν το κέικ κοπεί θα έχει φανταστική εμφάνιση.

2η ΣΥΝΤΑΓΗ :GINGERBREAD (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ/ΣΤΟΛΙΔΙΑ)
ΥΛΙΚΑ
6 φλυτζανια του τσαγιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζανι του τσαγιού βούτυρο
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαύρη ζαχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού τζίντερ σε σκόνη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 μεγάλα αυγά
1 φλυτζάνι του τσαγιου μελάσσα

ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι , τα αυγά και τη μελάσσα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογεννές μίγμα. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι , την σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστό περίπου , κόβουμε σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ. Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσο. Επίσης ένα μυστικό είναι να δημιουργήσετε τρύπες χρησιμοποιώντας φασόλια για να τα στολίσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πιστέψτε με μυρίζουν υπέροχα.

Αυτά για σήμερα οι υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές .... σύντομα στο "Τα κοάλα τίποτα". Θα μάθετε συνταγές που δεν έχετε ξανακούσει. Μην τις χάσετε!!!!

1 σχόλιο:

caramellitsa είπε...

πολυ ωραια συνταγη!!!!!!!!θα τη δοκιμασω και θα σας πω σχολια!!να μας προτεινεις κ αλλες ....''kakiasmenh''!!!!!!!!!!!!!!