Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΚΤΕΙΛ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ


Ολες οι συνταγές των αγαπημένων σας κοκτέιλ mojito,daiquiri classic,strawberry,pina colada,cosmopolitan,margarita......



Daiquiri Classic 40 ml λευκό ξηρό ρούμι 20 ml χυμό lime 1 κουταλάκι ζάχαρη θρυματισμένο πάγο Ανακατέψτε στο σέϊκερ. Σερβίρετε σε ποτήρι cocktail γαρνίροντας με μια φέτα lime. Strawberry Daiquiri 15 ml strawberry schnapps 30 ml λευκό ρούμι 30 ml χυμό lime 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη 30 ml φράουλες θρυματισμένο πάγο Ανακατέψτε τα υλικά σε blender μέχρι να σπάσει ο πάγος σε πολύ ψιλά κομμάτια. Σερβίρετε παγωμένο Mojito 1,5 μέρος λευκό ρούμι 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη Φέτες από λάιμ Σόδα / Φύλλα μέντας Βάλτε σε ψηλό ποτήρι 3, 4 φύλλα μέντας, 2, 3 φέτες λάιμ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα. Βάζετε το ρούμι μαζί με πάγο μέσα στο σέικερ και τα χτυπάτε. Στραγγίζετε το ρούμι στο ποτήρι με τη μέντα και συμπληρώνετε με σόδα. Παραλλαγές: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα με χυμό από μάνγκο ή μήλο και το ρούμι με βότκα ή αφρώδες κρασί. Caipirinha 1 λάιμ 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 μέρη Caipirinha 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο Πλύντε καλά το λάιμ και στεγνώστε το. Κόψτε το σε 8 μέρη. Βάλτε τα κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη μέσα σε ένα σέικερ και πατήστε τα με την κυρτή πλευρά ενός κουταλιού να λιώσουν, όχι όμως τόσο που να βγει η πικρίλα από τη φλούδα του λάιμ. Μεταφέρετε τα λάιμ στα ποτήρια σερβιρίσματος και στο ίδιο σέικερ βάλτε την Cachasa μαζί με μπόλικο πάγο και χτυπήστε την καλά. Σερβίρετε την Caipirinha σε μεγάλα ποτήρια για κοκτέιλ, μαζί με τα θρυμματισμένα παγάκια και τα λάιμ. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάιμ με άλλα φρούτα, όπως ανανά, ροδάκινο, φρούτα του πάθους, σύκα, τα οποία θα τα επεξεργαστούμε όπως και το λάιμ. Frozen Pina Colada 1 μέρος λευκό ρούμι Bacardi Island Breeze Coconut 1 μέρος Battida de Coco 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ή παγωτό βανίλια 1 μέρος χυμό ανανά 12 παγάκια Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ μέχρι να πάρουν υφή γρανίτας. Σερβίρουμε το κοκτέιλ σε παγωμένο ψηλό ποτήρι για κοκτέιλ Kir Royal 9 μέρη σαμπάνια 1 μέρος Creme de cassis Ρίχνουμε την Creme de cassis μέσα σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ή ένα κολονάτο ποτήρι για λευκό κρασί. Προσθέτουμε τη σαμπάνια και αναδεύουμε απαλά με το κουταλάκι του μπαρ. Υπολόγισε πως χρειάζεσαι 1 μπουκάλι σαμπάνιας για 8 άτομα. Cosmopolitan 2 μέρη βότκα (κατά προτίμηση με γεύση κίτρου) 1/2 μέρος Triple Sec 1/2 μέρος χυμό από λάιμ 1/2 μέρος χυμό κράνμπερυ Φέτες από λάιμ Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με μπόλικο πάγο. Χτυπάμε καλά και στραγγίζουμε το κοκτέιλ μέσα σε ποτήρι για κοκτέιλ. Γαρνίρουμε με φέτες από λάιμ. Frozen Margarita 2 μέρη τεκίλα 2 μέρη χυμό λάιμ 1 μέρος Triple Sec 1 φλιτζάνι με παγάκια Αλάτι Φέτες από λάιμ για το γαρνίρισμα Περνάτε μια φέτα από λάιμ στα χείλη του ποτηριού και κατόπιν το βυθίζετε μέσα σε αλάτι. Βάζετε την τεκίλα, το λάιμ, το Triple sec και τα παγάκια στο μίξερ και τα χτυπάτε καλά να σπάσουν και το κοκτέιλ να πάρει τη μορφή γρανίτας. Σερβίρετε στο κλασικό ποτήρι της Μαργαρίτας, με μια φέτα από λάιμ. Τα μυστικά του επιτυχημένου κοκτέιλ Παγωμένα ποτήρια. Το χτύπημα στο shaker δεν πρέπει να γίνεται περισσότερες από 5 – 7 φορές, διότι με περισσότερες λιώνει ο πάγος και νερώνει το cocktail. Να χρησιμοποιούνται παγάκια μεγάλου μεγέθους για να μη λιώνουν γρήγορα. Να χρησιμοποιείτε αναδευτήρα ή καλαμάκι για να ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα το ποτό σας. CHEERS!!!