Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


Απο την ημερησια
Πτέρυγα της al Qaeda ανέλαβε την Δευτέρα την ευθύνη για την απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν με κάθε τρόπο όποιον απειλεί την ασφάλεια της χώρας.
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες ισλαμιστών, η al Qaeda της Αραβικής Χερσονήσου είπε την Δευτέρα ότι στόχος της απόπειρας ήταν η εκδίκηση για τις αμερικανικές επιθέσεις σε μέλη της στην Υεμένη.
Η οργάνωση ανέφερε ότι προμήθευσε τον Νιγηριανό, που φέρεται ως ύποπτος για την απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους, με "τεχνικά προηγμένο μηχανισμό", ο οποίος τελικά δεν εξερράγη λόγω τεχνικής βλάβης.
Στον 23χρονο Umar Farouk Abdulmutallab έχουν ασκηθεί κατηγορίες για λαθραία εισαγωγή εκρηκτικών στο αεροπλάνο της Northwest Airlines και απόπειρα ανατίναξης του, λίγο πριν την προσγείωσή του στο Ντιτρόιτ στις 25 Δεκεμβρίου. Στο αεροσκάφος επέβαιναν σχεδόν 300 άτομα.
Σε δηλώσεις του από την Χαβάη, όπου βρίσκεται για διακοπές, ο Obama είπε: "Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να βρούμε όλους αυτούς που εμπλέκονται και τους καταστήσουμε υπόλογους".
"Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε κάθε στοιχείο της δύναμής μας ως έθνος για να αποδιοργανώσουμε, εξαρθρώσουμε και να υπερνικήσουμε τους βίαιους εξτρεμιστές που μας απειλούν, είτε προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Υεμένη ή την Σομαλία, ή από οπουδήποτε σχεδιάζουν επιθέσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών", πρόσθεσε.
Το ABC News μετέδωσε φωτογραφίες, που ανέφερε ότι προέρχονται από την αμερικανική κυβέρνηση, με τον εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε ο Abdulmutallab στο εσώρουχό του.
Στις φωτογραφίες φαίνεται το ελαφρώς καμένο εσώρουχο με πακέτο ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού PETN ραμμένο στον καβάλο και πυροκροτητή σε μορφή πλαστικής σύριγγας

Δεν υπάρχουν σχόλια: