Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΚΕΝEDY ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Είναι μια φωτογραφία η οποία αν είχε δημοσιευθεί στην εποχή της ενδεχομένως να άλλαζε την πορεία της νεότερης αμερικανικής ιστορίας. Δείχνει τον Τζον Φ. Κένεντι (προτού εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ) να απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία του σε μια πολυτελέστατη θαλαμηγό περιτριγυρισμένος από τέσσερις γυμνές γυναίκες, κάπου στη Μεσόγειο. Τη δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα www.tmz.com.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για αυθεντική φωτογραφία, η οποία, όπως φανερώνει το χαρτί στο οποίο εκτυπώθηκε, τραβήχτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄50. Στα αριστερά, διακρίνεται ο τότε γερουσιαστής Κένεντι να απολαμβάνει με μισόκλειστα μάτια τον ήλιο πάνω σε μια ξαπλώστρα. Στα δεξιά του, εικονίζονται δύο γυμνές γυναίκες να πηδούν στη θάλασσα, ενώ άλλα δύο κορίτσια βρίσκονται στο επάνω κατάστρωμα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 1956, όταν ο JFΚ είχε κάνει μια δεκαπενθήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο μαζί με τον αδελφό του Τεντ Κένεντι και τον επίσης γερουσιαστή Τζορτζ Σμάδερς. Την ίδια εκείνη περίοδο η σύζυγος του Κένεντι Ζακλίν Μπουβιέ ήταν έγκυος. Μάλιστα, τις ημέρες που ο άντρας της διασκέδαζε πάνω στο γιοτ, διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά το μωρό γεννήθηκε νεκρό.

Η σκανδαλοθηρική ιστοσελίδα ζήτησε από πολλούς ειδικούς να εξετάσουν τη φωτογραφία προτού τη δημοσιεύσει και κανένας δεν θεώρησε ότι πρόκειται για προϊόν φωτομοντάζ ή ότι είναι «πειραγμένη» από προγράμματα τύπου photoshop. Ο καθηγητής Τζεφ Σάντλικ πέρασε από εξονυχιστική εξέταση το πρόσωπο του Κένεντι στην εν λόγω φωτογραφία συγκρίνοντάς τη με μια αντίστοιχη της ίδιας περιόδου και κατέληξε ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική, αφού οι λεπτομέρειες των δύο προσώπων ταιριάζουν. Το ίδιο ισχυρίζονται και άλλοι δύο βιογράφοι του πρώην προέδρου οι οποίοι την εξέτασαν.

Η φωτογραφία ανήκε σε έναν έμπορο αυτοκινήτων, ο οποίος την είχε φυλάξει στο συρτάρι του κομοδίνου του για πάνω από μισόν αιώνα, εμφανίζοντάς την με περηφάνια μόνο σε όσους αμφισβητούσαν τον ισχυρισμό του πως «είχε μια φωτογραφία με τον πρόεδρο Κένεντι και τέσσερα γυμνά κορίτσια». Μετά τον θάνατό του, πριν από μία δεκαετία, η φωτογραφία πέρασε στην κατοχή του γιου του, ο οποίος την πούλησε στο www.tmz.com.

Αν είχε δημοσιευθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του 1960, η συγκεκριμένη φωτογραφία σίγουρα θα είχε φρενάρει την πορεία του Κένεντι προς την εξουσία, καθώς θα δημιουργούσε μεγάλο σκάνδαλο για τον παντρεμένο JFΚ.
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: