Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αναβιώνει αύριο στο Ηράκλειο η μεγάλη βεντέτα της Κισάμου

>>> Διαβάστε αναλυτικά όλη την εξέλιξη της βεντέτας ανά τα χρόνια

Αύριο θα γίνει η εκδίκαση στο μικτό Ορκωτό δικαστηριο Ηρακλείου της υπόθεσης που αφορά στο μακελειό που είχε γίνει το Μάρτιο του 2009 στα Περιβολάκια Κισσάμου. Ένας 25χρονος είχε πέσει νεκρός από τα πυρά της αντίπαλης οικογένειας ενώ επίσης είχαν τραυματιστεί τέσσερις άνθρωποι.
Το φονικό είχε σημειωθεί μεσημβρινές ώρες σε αγροτική τοποθεσία με αφορμή το κάψιμο των λιόκλαδων. Μία λογομαχία και ένας πετροπόλεμος είχαν απρόβλεπτες εξελίξεις.
Ο 25χρονος Φώντας Κουκουλάς τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρες στο θώρακα. Η μητέρα του δέχθηκε χτύπημα από μαχαίρι μέσα στο Κέντρο Υγείας όπου είχε μεταφερθεί ο γιος της, ενώ ελαφρύτερα είχε τραυματιστεί ο γαμπρός της.
Από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας είχαν...
...τραυματιστεί δύο νεαροί, μέλη της οικογένειας των βασικών κατηγορουμένων. Ο 25χρονος ήταν ο μοναχογιός της πολύτεκνης οικογένειας και οι γονείς του είχαν φοβερή αδυναμία στο στερνοπούλι τους. Συγχωριανοί του τον περιέγραφαν ως ένα πολύ καλό παιδί που ασχολούνταν με την κτηνοτροφία. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, υποστηρίζουν ότι η αναζωπύρωση της βεντέτας ανάμεσα στις δύο οικογένειες ήταν αναμενόμενη. Το μίσος, όπως υποστηρίζουν, δεν έπαψε ποτέ να σιγοκαίει. Και αυτό ήταν γνωστό σε όλους, στην
τοπική κοινωνία, στην αστυνομία, σε πολιτικούς. Πρόκειται για δύο από τα πλέον γνωστά σόγια της ευρύτερης περιοχής. Η κτηνοτροφία και η γεωργία ήταν η κατεξοχήν ενασχόληση των περισσοτέρων. Το χωριό πολύ μικρό για να χωρέσει και να «αντέξει» την συνύπαρξη τους. Αναπόφευκτα ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο. Είτε με ένα τυχαίο αλλά φαρμακερό βλέμμα στο δρόμο είτε γιατί τα χωράφια τους ήταν όμορα.
Ο κύκλος αίματος ανάμεσα στα δύο σόγια ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου του 1987 με «πρωταγωνιστές» συγγενικά πρόσωπα των δύο εμπλεκόμενων οικογενειών στη δολοφονία του 25χρονου Φώντα Κουκουλά.
Το Νοέμβριο του 1987 ο 75χρονος Κώστα Κουκουλάς σκότωσε για κτηματικές διαφορές συγχωριανό του, από την πλευρά της άλλης οικογένειας, πατέρα δύο ανήλικων αγοριών. Πάνω από το φέρετρο η χήρα φέρεται να ορκίζει τα δύο παιδιά να εκδικηθούν το φονιά του πατέρα τους. Ο Κώστας Κουκουλάς αποφυλακίζεται το 1993 από τις αγροτικές φυλακές της Αγιάς.
Εγκαθίσταται με την οικογένεια του στα Χανιά και επισκέπτεται τα Περιβολάκια μια φορά την εβδομάδα για αγροτικές εργασίες. Ένα βράδυ του Μαΐου και ενώ κάθεται στη βεράντα του σπιτιού του, τον πυροβολούν δύο άτομα. Πριν εκπνεύσει, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, το θύμα ψιθυρίζει στο αυτί της συζύγου του, τους δολοφόνους του. Κατονομάζει τους δύο γιους του ανθρώπου που είχε σκοτώσει.
Το 1997 τα δύο αδέρφια κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου και με την πλειοψηφία των ενόρκων αθωώνονται λόγω αμφιβολιών. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο γίνεται στον Πειραιά όπου εκεί πλέον αθωώνονται πανηγυρικά.
Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας είναι ένας 27χρονος, γιος της εμπλεκόμενης οικογένειας. Προανακριτικά είχε ισχυριστεί ότι είχε πυροβολήσει στα «τυφλά» υπό καθεστώς πανικού και σύγχυσης. Είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη ο καυγάς όταν έφθασε στην περιοχή και ότι δέχτηκε στο πρόσωπο σκάγια από το κυνηγετικό όπλο του θύματος.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος ξάδερφος του. «Θόλωσα. Όταν δέχτηκα τον πυροβολισμό έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Σκοτείνιασαν τα πάντα. Πυροβόλησα προς την πλευρά του 25χρονου χωρίς να σημαδεύω συγκεκριμένα» είχε ισχυριστεί.
cretalive.gr

2 σχόλια:

kanonieris είπε...

valte isovia sto teras p efage etsi adika to palikari!!!

kanonieris είπε...

alla svise afto p exeis grapsei gia vedetta mediakia!!!dn isxyei file!!!exei diefkrinistei kairo twra afto to pragma...