Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη μπίζνα ναρκωτικών μέσα στις φυλακές!

Tουλάχιστον 69 άτομα, κρατούμενοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ψυχίατρος, δικηγόρος, κ.α, συμμετείχαν - σύμφωνα με τις... μέχρι στιγμής σοβαρές ενδείξεις- σε κύκλωμα διακίνησης, εμπορίας και εισαγωγής ναρκωτικών, αλλά και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές της χώρας.

Από τους εμπλεκόμενους......οι 20 είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ένας - υπό απόταξη - αστυνομικός που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών, 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, ένας γιατρός - Ψυχίατρος, ένας δικηγόρος, μια νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια καθαρίστρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών.

Η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται μετά από ένορκη καταγγελία πρώην κρατούμενου, ο οποίος περιέγραφε τη μεθοδολογία και τους τρόπους εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, καθώς και σε διάφορες φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας, Τρικάλων, Δομοκού, Μαλανδρίνου, Κέρκυρας, Αλικαρνασσού και Πατρών. 
 
Μετά από πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και άρση τηλεφωνικού απορρήτου εντοπίσθηκαν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής των εμπλεκομένων στις καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις.

Τα μέλη της οργάνωσης, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, είχαν συστήσει κοινά ταμεία αποταμίευσης και διαχείρισης των παράνομων εσόδων τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στα Καταστήματα Κράτησης, καθώς και συνθηματική ορολογία στις μεταξύ τους επαφές και συνομιλίες.

Μάλιστα, ο υπό απόταξη αστυνομικός είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικής ουσίας σε τοξικομανή κρατούμενο στα Κρατητήρια του Μεταγωγών Αθηνών και ήδη κρατείται στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αποτελείται από 3924 σελίδες και ήδη υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newscode.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: