Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Υποχωρούν οι απεργίες στα μέσα μεταφοράς

Στο πλευρό των επιχειρηματιών βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αποφάσισαν να ...κάνουν βελτιώσεις στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων τους, ώστε να βοηθήσουν και τους μαγαζάτορες να ορθοποδήσουν.

Συγκεκριμένα......οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των επιχειρηματιών, που έχουν γονατίσει από την κρίση, και έτσι την Πέμπτη θα λειτουργήσουν κανονικά τα ΜΜΜ από τις εννέα το πρωί έως τις δέκα το βράδυ, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας (12 - 4) μόνο τα μπλε λεωφορεία. Με αυτόν τρόπο θα έχουν την ευκαιρία και οι καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία ψώνια παραμονές των γιορτών με μεγαλύτερη άνεση.

Μάλιστα, με κοινή επιστολή τους τα σωματεία των εργαζομένων σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ στον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ σημειώνουν ότι έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά τις μικρές επιχειρήσεις των τοπικών αγορών και τονίζουν πως «οι επιπτώσεις στην ''οικονομική ζημιά'' είναι αλληλένδετες και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους κλάδους μας».

Προβλήματα και πάλι στη μετακίνηση από τη στάση εργασίας. Που υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση τώρα.

Χωρίς μέσα μεταφοράς βρέθηκε σήμερα η πρωτεύουσα από τις 11.00 μέχρι τις 16.00 καθώς οι εργαζόμενοι στον κλάδο πραγματοποιήσαν στάση εργασίας. Μετά το χθεσινό… υπαίθριο πάρκινγκ αυτοκινήτων που είχε δημιουργηθεί λόγω της κίνησης στους δρόμους, ιδιαίτερα προβληματική ήταν η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας λόγω της αδυναμίας μετακίνησης με τα μέσα μεταφοράς.

Αυτή τη στιγμή, κυκλοφοριακή συμφόρηση υπάρχει στη Σταδίου, στην Αμαλίας, στη Βασ. Σοφίας, στην Κατεχάκη (στο ύψος της Πανεπιστημιούπολης), στην Αμφιθέας, στη Μεσογείων (στο ύψος της Κατεχάκη) και στην Κηφισού (ειδικά στον κόμβο του Αγ. Ιωάννη Ρέντη).

Απείλησε με επίταξη η κυβέρνηση!

Ανοικτό έχει αφήσει από χθες η κυβέρνηση ακόμη και το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς!

Ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Τσιόκας χαρακτήρισε ένα τέτοιο μέτρο ως έσχατη λύση που θα γίνει κάθε προσπάθεια να αποφευχθεί, ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα εφαρμογής του σε περίπτωση που η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς οδηγηθεί στα άκρα.

Ημέρα ταλαιπωρίας αύριο με 24ωρη απεργία

Αύριο Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, αναμένεται να είναι μια (ακόμη) ημέρα απίστευτης ταλαιπωρίας για τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και οι Αθηναίοι αναμένεται να ξαναζήσουν την κόλαση των περασμένων ημερών όπου χρειάζονταν μέχρι και μία ώρα για να διανύσουν αποστάσεις 2-3 χιλιομέτρων…
 
24wro.blogspot.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια: