Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!!!!!!!!!!!!!


Χριστουγεννιάτικο δώρο σε χιλιάδες εμπόρους ναρκωτικών έκανε το ΠΑΣΟΚ. Με ρύθμιση που «πέρασε» χθες από τη Βουλή, αναγνωρίζονται ελαφρυντικά σε εμπόρους ναρκωτικών, γεγονός που τους επιτρέπει να εγκαταλείψουν μια ώρα αρχύτερα τα σίδερα της φυλακής για να συνεχίσουν το… θεάρεστο έργο τους.
Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ επιχείρησε να πείσει την κυβέρνηση για τα αυτονόητα, το «έγκλημα» δεν απετράπη και η κυβέρνηση με «συνένοχους» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν την επίμαχη ρύθμιση. «Είναι μια από τις μελανότερες ημέρες του Κοινοβουλίου», υπογράμμισε ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας, ενώ η Φ. Πιπιλή έλεγε στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου ότι «το ΠΑΣΟΚ απέκτησε άλλη μια κλαδική, αυτή των εμπόρων ναρκωτικών».
Η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε ασχολίαστη από τους βουλευτές της ΝΔ, που παρατήρησαν εύστοχα ότι έχουμε μια νέα οικοδομή και μια άλλη πολυκατοικία. Ο ΛΑΟΣ που ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, έσπευσε να οικειοποιηθεί την σθεναρή αντίδραση της ΝΔ στη ρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι «η νέα ΝΔ στοιχίζεται πίσω του».
Έντονη υπήρξε η αντίδραση της ΝΔ στην πρωτοφανή θεωρία που ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλο να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως η ΝΔ πρωταγωνιστεί σε όλα τα θέματα που αφορούν στην κοινωνία. Επεσήμανε δε, πως υπήρξε σαφής, ζητώντας την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης. Στο ερώτημα δε, γιατί δεν κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία όπως ο ΛΑΟΣ, σημειώνεται πως θα ήταν εγκληματικό λάθος η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή να είναι για τους εμπόρους ναρκωτικών.
«Άστοχη» χαρακτήρισε την παρατήρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ ότι η ΝΔ σύρεται πίσω του ο βουλευτής και πρώην υπουργός Σ. Χατζηγάκης, που επεσήμανε με νόημα ότι αυτό που αναδείχθηκε στη συζήτηση ήταν η δημιουργία μιας άλλης πολυκατοικίας, αυτής του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλο πολυκατοικία και άλλο κοινόβιο», ανταπάντησε ο Γ. Καρατζαφέρης, προκαλώντας ένα γαϊτανάκι δηλώσεων.
«Βιώνουμε το μεγαλείο της μοναξιάς της μονοκατοικίας, είναι καλύτερο το ισόγειο από μια οριζόντια οροφοκτησία» σχολίασε ο Φ. Κουβέλης, που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της ρύθμισης Καστανίδη και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπορεύθηκε με τον ΛΑΟΣ. «Αυτό που καταφέρατε κ. Καρατζαφέρη ήταν τη μεγαλοπρεπή σιωπή της ΝΔ στην επιτροπή να την μετατρέψετε σε συμπαράταξη και συμπόρευση με τις απόψεις σας». Ιδιαιτέρως αιχμηρή υπήρξε η απάντηση Καρατζαφέρη που ανέφερε πως «άλλοι ζουν σε κοινόβιο κι άλλοι σε κυνόβιο».
Επί της ουσίας της ρύθμισης που μειώνει την ποινή που εκτίουν έμποροι ναρκωτικών που δηλώνουν και χρήστες από τα 4/5 στα 3/5, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης επεσήμανε πως και η ΝΔ ως κυβέρνηση αντιμετώπισε αυτό το θέμα. «Υπήρξαν πιέσεις, εκβιασμοί και απειλές, αλλά δεν υποκύψαμε», τόνισε και πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι σε εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους βουλευτές ως ανθρωπάκια. «Μας καγχάζουν και μας κοροϊδεύουν», σημείωσε με νόημα, θυμίζοντας ότι ανάλογη ρύθμιση είχε φέρει κι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ Ν. Δένδιας, αλλά την είχε αποσύρει ως επικίνδυνη. Για κερκόπορτα που ανοίγει η κυβέρνηση σε εμπόρους ναρκωτικών έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, ενώ ο επίσης πρώην υπουργός Χρ. Μαρκογιαννάκης αναρωτήθηκε τι μήνυμα εκπέμπει η Βουλή με την ψήφιση αυτής της ρύθμισης.
Η νυν υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη που είχε ως αντιπολίτευση αντιταχθεί στη ρύθμιση Δένδια και δέχθηκε σήμερα τα πυρά των κομμάτων που διαφωνούσαν, σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους ανέφερε: «Παρουσιάζουν τη μισή αλήθεια. Επί Δένδια είχε έρθει η τροπολογία για τους εμπόρους. Τότε ζητούσα πρόληψη για τους τοξικοεξαρτημένους. Τώρα η τροπολογία είναι διαφορετική και αφορά μόνον όσους είναι χρήστες και όχι όσους έχουν καταδικαστεί καθ’ έξι, καθ’ υποτροπή και καθ’ εξακολούθηση».
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης απέρριψε τις αιτιάσεις ότι θα αποφυλακιστούν πολλοί κατάδικοι, ενώ σύμφωνα με τροποποιήσεις που επέφερε, ο ισοβίτης έχει υφ’ όρων απόλυση στα 25 χρόνια αλλά δεν μπορεί να εκτίσει λιγότερο από 20 χρόνια. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, εάν κάποιος υποβάλλει αίτηση υφ’ όρων απόλυσης, θα την κρίνει το δικαστικό συμβούλιο. Εάν κρίνει με αιτιολογημένη απόφαση ότι ο υποβάλλων την αίτηση αποφυλάκισης είναι επικίνδυνος να τελέσει νέο έγκλημα λόγω της εν γένει συμπεριφοράς του, παρά το γεγονός ότι προβλέπεται από το νόμο η εφ’ όρων απόλυση δεν θα του τη δίνει. Αν παρ’ όλα αυτά κατά την εκτίμησή του, το δικαστικό συμβούλιο δώσει την υφ’ όρων απόλυση, υποχρεωτικά πρέπει να του επιβάλλει ορισμένες ειδικές υποχρεώσεις (ισχύει μόνο για τα ναρκωτικά). Όπως να παρουσιάζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα ή άλλη δημόσια αρχή, να συμμορφώνεται στην απαγόρευση να κινείται προς ορισμένους τόπους, να συμμορφώνεται στην απαγόρευση να μην συναναστρέφεται συγκεκριμένα πρόσωπα και να παρακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα. Εάν δεν τηρήσει τους όρους αποφυλάκισής του τότε επιστρέφει στη φυλακή και εκτίει το υπόλοιπο της ποινής του.

Όλγα Παναγιωτίδου απο το http://www.adesmeytos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: