Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΙΣΤΩΝ


Η «φυλή» των ιθαγενών πανελιστών
ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕΛΙΣΤΕΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ , ΜΠΛΑ- ΜΠΛΑ , SURER STAR , ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ EXPRESS, KOΥΣ- ΚΟΥΣ , ΦΩΤΗΣ - ΜΑΡΙΑ LIVE, ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ , TV WEEKEND

Με τις μεσημεριανές εκπομπές, λοιπόν, γνωρίσαμε και τα τηλεοπτικά πάνελ. Αρχικά καλούσαν διάφορους μαϊντανούς να πουν τη γνώμη τους σε φλέγοντα ζητήματα, όπως «είναι ξανά έγκυος η Ελένη Πετρουλάκη;», «όργια σε καμαρίνι γνωστού τραγουδιστή» κλπ. Τότε όμως οι μεσημεριανές εκπομπές γέμιζαν τον χρόνο τους με την πιο σκούρα απόχρωση του κίτρινου και την πιο ελαφριά του ροζ. Και καθημερινά έκαναν... φύλλο και φτερό τη ζωή των «σταρ» της εγχώριας σόουμπιζ.
Αργότερα, οι εκπομπές αυτές άλλαξαν θεματολογία και έγιναν πιο τηλεοπτικοκεντρικές, με την έννοια ότι στράφηκαν στα πρόσωπα της τηλεόρασης για να γεμίσουν τον χρόνο τους. Κι ενώ άλλαζαν οι εκπομπές, σιγά σιγά οι θέσεις στα πάνελ έγιναν μόνιμες.
Κι όσοι κατέλαβαν τις θέσεις έσπευσαν να αλλάξουν την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώσουν επάγγελμα... πανελίστας.
Αξεπέραστη η «δαιμόνια ρεπόρτερ» Καλπάκη, ίσως η πρώτη...
...επαγγελματίας πανελίστρια.
Ομάδες ανθρώπων δημιουργήθηκαν, παρέες συγκροτήθηκαν και κάθε μεσημέρι στις κουτσομπολίστικες εκπομπές, οι πανελίστες έσταζαν (και στάζουν) φαρμάκι για όποιον τύχει να είναι στην επικαιρότητα.
Ομως χρόνο με τον χρόνο, ο ανταγωνισμός γινόταν σκληρότερος και τα πάνελ -καθότι και εξαιρετικά φθηνή λύση- ξεπετιόντουσαν σε ολοένα και περισσότερες εκπομπές. Κάτι σαν καρκινικά κύτταρα που έκαναν μετάσταση και εξαπλώθηκαν και σε άλλες ζώνες.
Αλλά ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος και οι πανελίστες πλέον καλούνται να παίξουν... ρόλους.
Η... φυλή των πανελιστών, λοιπόν, έχει υιοθετήσει ρόλους. Ρόλους που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Η λίστα της φυλής των πανελιστών με τους ρόλους είναι μακριά. Ενα είναι το σίγουρο για τα πάνελ. Οτι είναι μια βρώμικη δουλειά, που κάποιος πρέπει να την κάνει.
Εμείς σας παρουσιάζουμε τους πανελίστες που κατάφεραν να διακριθούν...
Φώτης και Μαρία Το ενδιαφέρον για τη Γιουροβίζιον τα τελευταία χρόνια οδήγησε τους πανελίστες στην εξειδίκευση. Ο Γιάννης Πουλόπουλος από το «Φώτης και Μαρία Live» είναι ο «Γιουροβιζιονολόγος». Γνωρίζει τα πάντα για τον θεσμό, δεν ανέχεται υποτιμητικά σχόλια γι’ αυτόν, φροντίζει πάντα για την προώθηση της ελληνικής συμμετοχής και για το θάψιμο των αντιπάλων. Ενημερώνει για τα φαβορί και κλείνει το μάτι πονηρά για το πώς να ψηφίσουμε έξυπνα.
Πρωϊνή ΜελέτηΣτην «Πρωινή Μελέτη» συναντάμε την Τζωρτζέλα Κόσιαβα, πρώην τηλεμαγείρισσα, η οποία πλέον παίζει τον ρόλο της ψυχολόγου-αναλύτριας των ταλαίπωρων σταρ. Με πομπώδες ύφος μιλά στους «ασθενείς» της και τους δίνει συμβουλές, είτε για τις σχέσεις τους είτε για τη δημόσια εικόνα τους.
Καφές με την Ελένη Στον «Καφέ με την Ελένη» έχουμε δύο πιο αθώους ρόλους που καλούνται οι πανελίστες της εκπομπής να υποδυθούν. Ο Γρηγόρης Γκουντάρας είναι ο «ερευνολόγος» της παρέας, αφού σχεδόν σε καθημερινή βάση παρουσιάζει διάφορες περίεργες έρευνες του τύπου «μπάνιο για να νιώσει χαρούμενος ο άντρας σας». Λίγο παραδίπλα κάθεται η «insider» Χρύσλα Γεωργακοπούλου. Κατέχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν τους σταρ και σπεύδει να καταθέσει τα γεγονότα και να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Κους - κουςΣτο «Κους κους το μεσημέρι» η σύνθεση του πάνελ έχει αλλάξει πάρα πολλές φορές. Ο­μως η Κλεοπάτρα Πατλάκη είναι σταθερή αξία και είναι η «φαρ­μακόγλωσσα». Σπάνια θα συμφωνήσει με τους ομολόγους της και οι απόψεις της συνήθως στάζουν φαρμάκι. Απέναντί της είναι ο Νάσος Γουμενίδης ο οποίος παίζει τον ρόλο του «Δημοσιογράφου». Χρησιμοποιεί εκφράσεις κλισέ, «το ρεπορτάζ λέει», «σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες», κ.ά., ενώ όποιος αμφισβητήσει το ρεπορτάζ, όπως πρόσφατα έκανε ένας μάνατζερ της Τζούλιας, μαύρο φίδι που τον έφαγε.
Πολύ μπλα - μπλαΤο «Πολύ μπλα μπλα», είναι η εκπομπή που πρώτη είχε και έχει στο παλμαρέ της πανελίστες με πρότερο έντιμο τηλεοπτικό βίο. Κάποτε ο Στάθης Παπούλιας παρέα με τον Αγγελο Πυριόχο έπαιζαν το «ο καλός και ο κακός πανελίστας». Σήμερα τη θέση του Πυριόχου έχει πάρει η Αλεξάνδρα Τσόλκα, η οποία με την υπογραφή της παίζει τον ρόλο «Το άλλοθι». Προσεγμένα θέματα, σωστή χρήση ελληνικών και πολλές φορές καλείται να σηκώσει στους ώμους της δύσκολες τηλεοπτικές στιγμές. Ο Νίκος Παρτσώλης είναι ο «Δαιμόνιος Ρεπόρτερ». Υποστηρίζει με πάθος τις απόψεις του και το... μαχόμενο ρεπορτάζ, ενώ κατά την περίοδο της Γιουροβίζιον είναι ο «Γιουροβιζιονολόγος». Η Μαρία Περδικέα δεν υποδύεται κάποιον ρόλο. Είναι ο εαυτός της. Μετά την περσινή της εκπομπή «Στο κρεβάτι με τους σταρς» φρόντισε να εξαργυρώσει την ημίγυμνη θυσία της.
Μεσημεριανό Εξπρές Στο «Μεσημεριανό εξπρές» συναντάμε τη «Στιχουργό Φαρμάκι», κατά κόσμο Εύη Δρούτσα. Με εμπειρία από κριτικές επιτροπές τάλεντ σόου, χτυπά αλύπητα, δεν αισθάνεται μεταμέλεια και ξεστομίζει τέτοιες κακίες -χτυπήματα κάτω από τη μέση- που αναρωτιέσαι αν όντως είναι το πρόσωπο που έχει γράψει όλα αυτά τα τραγούδια. Αντίπαλον δέος είναι η Νανά Παλαιτσάκη ή αλλιώς η «Παλιά Καραβάνα». Χρόνια στη δημοσιογραφία και δεν χάνει ευκαιρία να το υπενθυμίσει με τις αποκλειστικές της πληροφορίες.
Σούπερ ΣταρΤο «Σούπερ σταρ» κατέχει ένα ρεκόρ. Στο πάνελ της εκπομπής βρίσκεται ο μακροβιότερος πανελίστας. Ο Θοδωρής Ρακιντζής είναι ο «supervisor». Επιβλέπει τις συζητήσεις και παρεμβαίνει όταν θίγεται το κύρος της εκπομπής ή κάποιο θέμα. Η Δήμητρα Ρουμπέση είναι η «Χωρισμένη Γκεστ Σταρ». Βρίσκεται στο πάνελ κυρίως για τις προσωπικές της ιστορίες.
Δέστε τουςΣτο «Δέστε τους» υπάρχουν δύο ρόλοι που έχουν εκλείψει από την ΤιΒι. Ο Νότης Χριστοδούλου είναι η γλάστρα με τις «χρηστικές λύσεις για το σπίτι» και η Δήμητρα Αιγινίτη είναι απλά η «γλάστρα». Παίζουν πρόθυμα τους ρόλους τους, σπανίως μιλάνε, όταν το κάνουν μιλάνε γενικόλογα και μετά επιστρέφουν στα κασπό τους.
TV WeekendΣτο «TV Weekend» συναντάμε την Ελεάνα Τρυφίδου που κάποτε ανήκε στο δυναμικό του Star. Ο ρόλος της είναι αυτός της «Ισορροπίστριας». Λειτουργεί κατασβεστικά σε κάποιες ακραίες απόψεις που ακούγονται στην εκπομπή, ενώ η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή, ούσα πρώην πανελίστρια, προάχθηκε στον ρόλο της «Παρουσιάστριας».
Λευτέρης Μπιντέλας


Δεν υπάρχουν σχόλια: