Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ!


Συστατικά
2 κιλά αλεύρι (1 μύλοι αγίου γεωργίου σκληρό και 1 robin κίτρινο)
200 γρ. μαγια νωπή
500 μλ. χλιαρό νερό
8 αύγα
2 κουτιά...
...ζαχαρούχο
1 κουτί (ζαχαρούχο) λαδι σογιέλλαιο
1.5 κουτί (ζαχαρούχο) ζάχαρη
άρωμα βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες

1.Βάζω τη μαγιά με το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και αφήνω για 10 λεπτά.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω και τα δύο αλεύρια.
3.Σπάω τα αύγα και τα βάζω με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη μαγιά. Ανακατεύω καλά και τα ρίχνω όλα στο αλεύρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να έχω μια ζύμη που κολάει.
4.Σκεπάζω τη ζύμη με μια κουβέρτα και την αφήνω μεχρι να φουσκώσει, περίπου 1.5 ώρα.
5.Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μου πλάθω το πρώτο ταψί και ξανασκεπάζω τη ζύμη. Ανάβω το φούρνο στους 170 και μολις είναι έτοιμος ψήνω για περιπου 25 λεπτά. Κάθε φορά που βάζω το ταψί μου στο φούρνο πλάθω το επόμενο. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσει η ζύμη μου.
6.Αν θέλω για πιο ωραίο χρώμα τα αλοίφω με αυγό πριν τα βάλω στο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρίν πλάσω τα τσουρέκια πρέπει να αλοίφω τα χέρια μου με λίγο σογιέλλαιο για να μην κολάει η ζύμη.
Είναι σημαντικό να βάζουμε στο φούρνο ένα ένα ταψί για να έχουμε λίγο χρόνο για να φουσκώνουν τα υπόλοιπα, και να ξεκουράζετε η ζύμη μας. Προσοχή μην τα πλάσετε όλα μαζί. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: