Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ JACKIE CHAN!

EKΛΕΙΣΕ ΤΑ 56!

Ο Jackie Chan είναι ο μεγαλύτερος σταρ του Χονγκ Κονγκ και ο μόνος που κάνει αξιοσημείωτη καριέρα στο Χόλιγουντ. Λέγεται πως στην προσπάθειά του να μοιάζει περισσότερο στους χολιγουντιανούς σταρ έκανε εγχείρηση στα μάτια του για να τα κάνει λιγότερο σχιστά!

Συχνά ασχολείται και με το σενάριο, την παραγωγή και τη σκηνοθεσία των ταινιών του, ενώ κάνει ο ίδιος το ντουμπλάρισμα κατά τη μεταγλώττιση των ασιατικών ταινιών του...
...στα αγγλικά.

Από τα έξι του χρόνια ξεκίνησε σπουδές στη μουσική, το χορό και τις πολεμικές τέχνες. Όλα αυτά του φάνηκαν χρήσιμα αργότερα, αλλά κυρίως η αγάπη του για τις κωμωδίες με πρωταγωνιστή τον Buster Keaton.

--------------------------------------------------------------------------------

Όταν, μετά το θάνατο του Bruce Lee, έπρεπε ένας ασιάτης ηθοποιός να καλύψει το κενό, ο Chan αποφάσισε να μην μιμηθεί τον Lee και να αναγκαστεί έτσι να ζει στη σκιά του, αλλά να βάλει τη δική του σφραγίδα. Έτσι δημιούργησε ένα χαρακτήρα, γνώστη πολεμικών τεχνών, αλλά γκαφατζή και αστείο. Παίζει πάντα το "καλό παιδί" και, σεβόμενος τους μικρούς θαυμαστές του, δεν κάνει ποτέ ερωτικές σκηνές. Δεν είναι λίγες όμως και οι ενήλικες θαυμάστριες του, κάποιες από τις οποίες προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν όταν έμαθαν ότι ήταν παντρεμένος! Έχει δύο παιδιά, το ένα από τα οποία με μια κάτοχο τίτλου ομορφιάς Μις Ασία!

--------------------------------------------------------------------------------

Ξεκίνησε ως κασκαντέρ, τέχνη που δεν άφησε ποτέ, αφού ακόμη και τώρα κάνει μόνος του όλες τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών του, περιμένοντας να κάνουν το ίδιο και οι συμπρωταγωνιστές του (!), ενώ έχει τη δική του εταιρεία με ηθοποιούς κασκαντέρ. Θεωρεί μάλιστα πολύ σημαντικό να χτυπήσει στα γυρίσματα ταινίας! Όλες οι σκηνές δράσης είναι πραγματικές! Δεν είναι λοιπόν περίεργο που έχει σπάσει τρεις φορές τη μύτη του, μια τον αστράγαλό του, τα περισσότερα δάχτυλα των χεριών του, τα μήλα του προσώπου του και το κρανίο του και είναι ο εφιάλτης κάθε ασφαλιστικής εταιρείας!
 
Άννα Βάντη
 
www.videoseven.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: