Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τι πρόκειται να γίνει με το blog troktiko;

Θα συνεχίσει να λειτουργεί;
Το δημοφιλές μπλογκ troktiko ανέστειλε τη λειτουργία του από το πρωί, με την εξής ανάρτηση: "Σήμερα στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως στις 4:30 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Σωκράτη Γκιόλια. Ανυπότακτος, ελεύθερος και ανεξάρτητος είναι λίγες λέξεις που μπορούν να τον περιγράψουν. Ο θεός να τον αναπαύσει... Το troktiko αναστέλλει την λειτουργία του προσωρινά."

Χθες η ομάδα των συντακτών παραδέχθηκε ότι ο αδικοχαμένος Σωκράτης Γκιόλιας υπήρξε ο ιδρυτής-οραματιστής του troktikou, επιβεβαιώνοντας έτσι εικασίες και σενάρια του άμεσου παρελθόντος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο ήταν εν ζωή ο Γκιόλιας, το troktiko αρνιόταν...
...την παραμικρή σχέση με το δημοσιογράφο - διαψεύδοντας σθεναρά όσους υποστήριζαν το αντίθετο.Ο ιδρυτής του δημοφιλούς μπλογκ δολοφονήθηκε. Η ψυχή. Ο οραματιστής. Πίσω του άφησε μια ομάδα συντακτών/διαχειριστών και εκατομμύρια αναγνωστών που περιμένουν ακόμη πολλά από το troktiko. Επιβάλλεται να συνεχίσει.

Το ερώτημα είναι εύλογο. Μπορεί να συνεχίσει;
Δίχως το βασικό του κομμάτι, μπορεί να πορευτεί το ίδιο αποκαλυπτικά όσο παλιότερα;


Δεν πρέπει να φιμωθεί το troktiko. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με το περιεχόμενό του και τον τρόπο που εκφράζονται τα μέλη του. Να μην σωπάσει. Τουλάχιστον όχι τώρα.

mediakanea 

Το σχόλιο των κοάλα:  
Όσον αφορά το troktiko, κι εγώ οπως και οι περισσότεροι συντάκτες αυτού του blog έχουμε εκφράσει κατά καιρούς τις αντιρρήσεις μας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται πολλές φορές ευαίσθητα θέματα, αλλά και για το unfair της προώθησης ορισμένων φιλικών blogs. Εντούτοις όλοι αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα αυτού του εγχειρήματος κι όλοι το θέλουμε πίσω. Το θέλουμε πίσω με τα καλά και τα κακά του γιατί κανένας δεν είναι τέλειος. Κάποιοι άνθρωποι, βέβαια, παρά τη γενική αρχή της αναλωσιμότητας είναι αναντικατάστατοι. Εύχομαι τα καλύτερα στα παιδιά του troktikou , αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν .

1 σχόλιο:

joan είπε...

Mediakia polu eustoxo to sxolio sou...Eidika h frash me "thn analwsimothta ths epoxhs mas" einai perioktikotath kai antikatoptrizei thn pragmatikothta...Parolo auta exw na sxoliasw pws telika oloi anagnwrizontai meta thanaton...Giati na mhn allaksei auto???