Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σκιές ντόπινγκ για την Γαλλία του '98!!!

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία από τους ισχυρισμούς του πρώην γιατρού των "τρικολόρ", Ζαν Πιερ Πακλέ περί υπόπτων αιματολογικών εξετάσεων σε διεθνείς που συμμετείχαν στην ομάδα που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1998.

Ο εν λόγω γιατρός πάντως...
...εκείνο το διάστημα δεν έχει καμία ανάμιξη με τους παγκόσμιους πρωταθλητές αφού ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο από το 2004 μέχρι το 2008. Στo βιβλίο του που τιτλοφορείται "Η κατάρρευση" και κυκλοφορεί σήμερα αναφέρεται μεταξύ άλλων:


"Οι αιματολογικές αναλύσεις αρκετών διεθνών στις παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 παρουσίαζαν κάποιες ανωμαλίες. Υπήρχαν υποψίες κυρίως σε ότι αφορά τους ιταλικούς συλλόγους, στους οποίους αγωνίζονταν τότε κάποιοι διεθνείς μας".

Ουσιαστικά ο Πακλέ αναφέρεται σε ποδοσφαιριστές όπως οι Ζιντάν και Ντεσάμπ που έπαιζαν στη Γιουβέντους, αλλά και τους Τζορκαέφ (Ίντερ), Ντεσαγί (Μίλνα), Τιράμ (Πάρμα), Μπογκοσιάν (Σαμπντόρια) και Καντελά (Ρόμα).

Όπως είναι λογικό υπήρξαν αντιδράσεις για τα όσα παραθέτει ο Γάλλος γιατρός στο βιβλίο του με συνέπεια να αναδιπλωθεί.

"Ισως δεν ήταν και τόσο έξυπνο εκ μέρους μου να αναφέρω αυτά στο βιβλίο μου. Όμως μιλάμε για δύο σειρές σε 200 σελίδες. Παρόλα αυτά δεν έβγαλα κάτι από το μυαλό μου. Όλος ο κόσμος το γνώριζε.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο γιατρός της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Αγκρίκολα, καταδικάστηκε από την ιταλική δικαιοσύνη για τις μεθόδους που ακολουθούσε. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση του τότε γιατρού της εθνικής Γαλλίας, Ζαν Μαρσέλ Φερέ"

Ο Φερέ έδωσε την δική του εξήγηση. "Είχαν εντοπιστεί ελαφρές αιματολογικές ανωμαλίες μόνο σε δύο ποδοσφαιριστές κι αυτές οφείλονταν στην κόπωση».
Συκοφάντη χαρακτήρισαν τον Πακλέ, οι Τιράμ, Ντεσαγί και Μπογκοσιάν.

Για τους νεώτερους:



todekari.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: