Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Η χολέρα σκοτώνει στην Αϊτή...


Φόβοι για 400.000 ασθενείς

Τουλάχιστον 3.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία χολέρας που πλήττει την Αϊτή τις τελευταίες δέκα εβδομάδες. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας σχεδόν 149.000 άτομα έχουν μολυνθεί. 

Ξένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας εκτιμούν ότι στους επόμενους 12 μήνες, περίπου 400.000 άτομα θα έχουν... μολυνθεί από την ασθένεια.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων συνέπεσε με την έκκληση που απηύθυναν στον πρόεδρο της Αϊτής Ρενέ Πρεβάλ τριάντα γνωστοί συγγραφείς της χώρας, ζητώντας του να αναλάβει δράση εναντίον μιας σειράς επιθέσεων κατά ατόμων που κατηγορούνται ότι διέσπειραν την αρρώστια.

Τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοδυτική Αϊτή, περισσότεροι από 40 ιερείς βουντού δολοφονήθηκαν από οργισμένα πλήθη που τους κατηγορούν ότι είναι υπεύθυνοι για το ξέσπασμα της χολέρας ενώ αιματηρές διαμαρτυρίες έγιναν τον προηγούμενο μήνα και εναντίον της αποστολής του ΟΗΕ στην χώρα, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τους κυανόκρανους ότι έφεραν την χολέρα.

Οι έλεγχοι που έχουν γίνει από επιδημιολόγους και μικροβιολόγους μετά τις διαδηλώσεις, δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών και των νεκρών από την ασθένεια, που μεταδίδεται κυρίως από μολυσμένο νερό ή τροφή, είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που δίνουν τα επίσημα στοιχεία.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: