Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τα Top 10 αυτοκίνητα του 2010!

Το 2010 ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει σιγά σιγά, μια χρονιά που στον τομέα της αυτοκίνησης, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί και ως “πράσινη”, αφού στις εκθέσεις αυτοκινήτου του κόσμου παρουσιάστηκαν άπειρες υβριδικές και ηλεκτρικές προτάσεις. Ποια αυτοκίνητα όμως ήταν αυτά που κέρδισαν την μάχη των εντυπώσεων; Τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα (concept και μη) του έτους, έτσι όπως το Autoblog.gr τα είδε. Βέβαια δεν περιμένω όλοι να συμφωνήσετε με την κατάταξη αφού σίγουρα αρκετά θα μείνουν εκτός του top αλλά οκ, γι’αυτό υπάρχουν και τα σχόλια! Τι λέτε αρχίζουμε;


10. Lotus Elan

Η Lotus μας εξέπληξε ευχάριστα στο Παρίσι όταν παρουσίασε 5 νέα μοντέλα, τα City Car, Elise, Esprit, Elite και Elan. Από αυτά εγώ ξεχώρισα την Elan, ένα καθαρόαιμο πισωκίνητο supercar που εφοδιάζεται με έναν 4-λιτρο V6 κινητήρα με 450 άλογα και 465 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 310 χλμ.ώρα

9. Ferrari 599 HY-KERS

Όταν η Ferrari κάνει στροφή στην υβριδική τεχνολογία σημαίνει ότι o κόσμος που ήξερες εσύ petrolhead έχει αλλάξει. Η 599 HY-KERS που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης, αποτελεί την υβριδική  έκδοση της 599 και διαθέτει έναν V12 βενζινοκινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 74kW (100 ίππων). Ο ηλεκτροκινητήρας ζυγίζει 40 κιλά και εκτός από ενέργεια ελέγχει ηλεκτρονικά το αυτοκίνητο ώστε να το ισορροπεί στις οριζόντιες και κάθετες μετατοπίσεις. Οι μπαταρίες του είναι ιόντων λιθίου και βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Δυστυχώς η Ferrari δεν έχει δώσει τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις και την αυτονομία της HY-KERS αλλά έχει ήδη ανακοινώσει ότι έως το 2015 θα έχει έτοιμο το πρώτο της υβριδικό αυτοκίνητο παραγωγής ενώ όλα τα αυτοκίνητα της στο μέλλον θα διαθέτουν και υβριδική έκδοση.

8. Renault DeZir

Το Renault DeZir παρουσιάστηκε στην Γαλλική πρωτεύουσα και αποτελεί το πρωτότυπο που μας δείχνει την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θέλει να ακολουθήσει η Γαλλική εταιρία στα αυτοκίνητα παραγωγής του μέλλοντος . Το DeZir είναι ένα ηλεκτρικό coupe αυτοκίνητο με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει 110 kW (150 άλογα) με 23 κιλά ροπής. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 160 χλμ, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ/ώρα.

7. Bugatti Veyron SuperSport

Η Bugatti πήρε πίσω τα ηνία του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής του 2010 όταν τον περασμένο Ιούλιο παρουσίασε την Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, όπως είναι ολόκληρο το όνομα της. Με 1200 άλογα και 153 κιλά ροπής, η Veyron SS έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου αφού έπιασε ταχύτητα 431 χλμ/ώρα.

6. Alfa Romeo Giulietta

Η Alfa Romeo Giulietta παρουσίασε στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο και η απήχηση που είχε στον κόσμο ήταν τεράστια. Τόσο από μηχανικής όσο και από σχεδιαστικής πλευράς η Giulietta ίσως είναι το καλύτερο εμπορικό μοντέλο της Alfa Romeo των τελευταίων ετών. Με μια γκάμα κινητήρων βενζίνης (3) και πετρελαίου (2) η Alfa Romeo προσπάθησε να καλύψει όλες τις κατηγορίες. Σίγουρα το εμπορικότερο αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάστηκε μέσα στο 2010.

5. Audi Quattro

Η Audi επέλεξε το Παρίσι να παρουσιάσει εντελώς αναπάντεχα το Quattro Concept ώστε να γιορτάσει τα 30 χρόνια του Quattro. Το πρωτότυπο έχει βασιστεί στο RS5 και φορά τον 2.5 λίτρων turbo κινητήρα του TT RS που στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 408 άλογα με 48 κιλά ροπής. Φυσικά η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς χάρη στο τελευταίας γενιάς σύστημα Quattro της Audi, ενώ το συνολικό του βάρος μόλις που αγγίζει τα 1.300 κιλά επιτρέποντας του να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ σε 3.9 δευτερόλεπτα. Το μοντέλο ίσως βγει τελικά σε παραγωγή αλλά η αυτή θα περιοριστεί σε 200 έως 500 μονάδες.

4. Jaguar C-X75

Στο Παρίσι η Jaguar τάραξε τα νερά όταν παρουσίασε το πρωτότυπο C-X75 ώστε να γιορτάσει τα  75κοστα γενέθλια της. Πρόκειται για ένα υβριδικό supercar που εφοδιάζεται με 2 μικρούς jet κινητήρες 96 ίππων ο κάθε ένας, οι οποίοι τροφοδοτούν τις μπαταρίες οι οποίες με την σειρά τους δίνουν ενέργεια στους 4 ηλεκτροκινητήρες –ένας σε κάθε τροχό- απόδοσης 195 ίππων έκαστος και συνδυασμένης απόδοσης 780 αλόγων και 160 κιλά ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3.4 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 330 χλμ/ώρα. Η αυτονομία με την χρήση μόνο των ηλεκτροκινητήρων ανέρχεται στα 100 χλμ, αλλά όταν τεθούν σε ισχύ οι jet κινητήρες, εκτοξεύεται στα 900 χιλιόμετρα! Η Jaguar ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να το βγάλει στην παραγωγή αφού η απήχηση που είχε από τον κόσμο ήταν τεράστια.

3. Νέα Stratos

Ο μύθος ξαναγεννήθηκε χάρη στον Michael Stoschek, ιδιοκτήτη και διευθύνων σύμβουλο της Brose KG, μιας γερμανικής εταιρίας που προμηθεύει ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα σε αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο Γερμανός από το 2003 ήθελε να αναβιώσει την θρυλική Lancia Stratos HF του 1970 αλλά το 2008 έγινε η πρώτη επαφή με τον οίκο Pininfarina ώστε αυτός με την σειρά του να αναλάβει την κατασκευή της. Μόλις μερικές εβδομάδες πριν, το μοντέλο παρουσιάστηκε επίσημα.
Η νέα Stratos έχει κατασκευαστεί πάνω σε ένα τροποποιημένο σασί της Ferrari F430 Scuderia ενώ φορά και τον κινητήρα της, έναν V8 4.3 λίτρων που αποδίδει 540 άλογα στις 8.200 σ.α.λ με 50 κιλά ροπής στις 3.750 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3.3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9.7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 274 χλμ/ώρα λόγω νέου πίσω άξονα ο οποίος όμως θα βελτιώσει περαιτέρω τις τιμές επιτάχυνσης.
Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένα αυτοκίνητο στον κόσμο, αλλά ο Stoschek δήλωσε ότι μπορεί να βγει στην παραγωγή σε πολύ περιορισμένο αριθμό αρκεί να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον.

2. Porsche 918 Spyder

Αφού όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν ένα υβριδικό αυτοκίνητο, η Porsche δεν μπορούσε να μην το κάνει και αυτή, παρουσιάζοντας στη Γενεύη το 918 Spyder. Εφοδιασμένο με έναν V8 κινητήρα απόδοσης 500 ίππων καθώς και 3 ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 218 ίππων η 918 Spyder έχει συνολική ιπποδύναμη 718 ίππων επιτρέποντας να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3.2 δευτ. με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.  Η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 3.0 λίτρα/100 χλμ ενώ οι εκπομπές CO2 σε 70 γρ/χλμ. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι η Porsche ανακοίνωσε ότι τελικά θα το βγάλει στην παραγωγή λόγω της μεγάλης ζήτησης με την τιμή του να κυμαίνεται γύρω στις €500.000.
Στο Detroit σε λίγες ημέρες η Porsche μας ετοιμάζει κάτι θεαματικό και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι το αυτοκίνητο αυτό ίσως να είναι η έκδοση παραγωγής της 918 Spyder.

1. Lamborghini Sesto Elemento

Ίσως το αυτοκίνητο που όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε στο γκαράζ μας. Η Lamborghini στο Παρίσι παρουσίασε το Sesto Elemento Concept το οποίο είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από carbon CFRP. Μηχανικά εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό 5.2 λίτρων V10 της Gallardo LP 570-4 Superleggera απόδοσης 570 ίππων με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 2.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα μόλις που ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.
Παρότι η Lamborghini αρχικά είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται αποκλειστικά για πειραματικό μοντέλο, μετά από την πίεση του κόσμου δήλωσε ότι θα βγάλει σε παραγωγή 20 Sesto Elemento με την χρήση τους όμως να περιορίζονται αποκλειστικά εντός πίστας λόγω έλλειψης αερόσακων.

autoblog.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η JAGUAR CX-75 ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

There are several factors that [url=http://lfcream.com]lifecell[/url] need to appear younger and sense fresh as it ever was. order lifecell InchI became enthusiastic about Bellaplex after i found the constituents http://ywashst.com go through people product labels.