Κατσικίσιο τυρί εννιακοσίων κιλών βάζει υποψηφιότητα για το Ρεκόρ Γκίνες. Ένας τυροκόμος από την Ιερισσό είναι ο άνθρωπος που συνέλαβε την πρωτότυπη ιδέα, με σκοπό να σηματοδοτήσει τη συμμετοχή του τυροκομείου του σε διεθνή έκθεση τροφίμων.
Το τυρί κατασκευάστηκε πριν από λίγες ημέρες...
...και θα εκτιμηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τους υπεύθυνους του γραφείου του Ρεκόρ Γκίνες.
«Χρειαστήκαμε 5.850 κιλά κατσικίσιου γάλακτος, ένα τεράστιο καλούπι που κάναμε μόνοι μας, μια μεγάλη τσαντήλα για να στραγγίξουμε το τυρί και βέβαια ένα δοχείο φύλαξης - ψυγείο που φτιάξαμε με δική μας πατέντα ώστε να ωριμάσει εκεί και να μεταφέρεται εύκολα», δήλωσε ο Γιάννης Σταθώρης, ο οποίος είναι περήφανος για το αποτέλεσμα.
Σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται ένα τέτοιο λευκό τυρί που φιλοδοξεί να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Μέχρι τώρα έχουν μπει στο βιβλίο κίτρινα τυριά, βάρους άνω των 500 κιλών που παρασκευάστηκαν στην Κρήτη και την Ιταλία. Για την όλη προσπάθεια ο κ. Σταθώρης σχολιάζει πως έγινε με αγάπη και με κίνητρο την πρωτοτυπία.
enimerwsi.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου