Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ορειβασία σε γιγάντιο παγωμένο καταρράκτη!

Αψήφησαν τον θάνατο και δικαιώθηκαν. Ο λόγος για δύο τολμηρούς ορειβάτες που κατέκτησαν για πρώτη φορά έναν παγωμένο καταρράκτη ύψους 198 μέτρων στη Νορβηγία.

Ο λόγος για τον καταρράκτη Eidfjord, ο οποίος πάγωσε εξαιτίας του δριμύτατου χειμώνα και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που φτάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε τολμήσει να δοκιμάσει το συγκεκριμένο εγχείρημα, όμως αυτό δεν πτόησε τους Will Gadd και Christian Pondella που κατέκτησαν την κορυφή χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο Cristian Pondella, 40χρονος φωτογράφος από την California, δήλωσε: “Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα, του να είσαι ο πρώτος άνθρωπος, που επιχειρεί κάτι τέτοιο. Η θερμοκρασία έφτανε έως και τους -10 βαθμούς όσο πηγαίναμε πιο ψηλά. Ήταν ιδιαίτερα αντίξοες οι συνθήκες, όμως τις αντιμετωπίσαμε”, συμπληρώνοντας: “Ο καταρράκτης ήταν πανέμορφος… γι’ αυτό άλλωστε, τον περισσότερο χρόνο μου, τον πέρασα τραβώντας φωτογραφίες. Μόλις φτάσαμε στην κορυφή, νιώσαμε ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του κόσμου!”


fotisbazakas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: