Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις στην Υγεία

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα οι γιατροί και οι οδοντίατροι όλης της χώρας. Καταγγέλλουν υποβάθμιση του τομέα της Υγείας και ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι της χώρας. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν...
...οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι ιδιώτες γιατροί και οι γιατροί των ασφαλιστικών Ταμείων.

Βασικό αίτημα των γιατρών είναι η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, για τις "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας". Το νομοσχέδιο, αναφέρουν οι γιατροί, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση τον τομέα της Υγείας και σε πλήρη εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο.

Δεκαπέντε χιλιάδες οδοντίατροι συμμετέχουν στην 24ωρη Πανιατρική απεργία, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό της Οδοντιατρικής Κοινότητας, από οποιαδήποτε ενημέρωση στη σύνταξη του Σχεδίου Νόμου.

Κλειστά παραμένουν και τα φαρμακεία, με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. "Οι απεργίες θα συνεχιστούν και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: