Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Είναι 7 ετών και μοιάζει με μωρό!

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2004 όμως έχει το ίδιο σχεδόν μέγεθος με τη νεογέννητη αδερφή της. Η Gabby Williams από τη Βρετανία πίνει ακόμα γάλα από το μπιμπερό και το μόνο που αναπτύσσεται στο σώμα της είναι τα ξανθά μαλλιά της.

Και ενώ εκείνη παραμένει μικροσκοπική......τα 4 αδέρφια της, η 7χρονη Sophia, ο 4χρονος Anthony, η 3χρονη Aleena και η νεογέννητη Myah αναπτύσσονται κανονικά, σύμφωνα με την Daily Mirror.

«Ακόμα αγοράζουμε για την Gabby ρούχα για μωρά από 0-3 μηνών» λέει η μητέρα της Mary. Όταν γεννήθηκε η Gabby έμεινε στη μονάδα φροντίδας νεογνών για 40 μέρες, παλεύοντας να τραφεί. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι συνέβαινε και μάλιστα έδιναν στους γονείς λίγες μέρες ζωής, η οποία έχει και προβλήματα όρασης.

Οι γιατροί έκαναν τεστ στα χρωμοσώματά της για πολλαπλά ιατρικά προβλήματα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κάτι ασυνήθιστο, αν και οι εξετάσεις είχαν δείξει ότι ο μπροστινός λοβός της ήταν διαφορετικός από των υπόλοιπων ανθρώπων και δεν είχε τις χαρακτηριστικές πτυχές που έχει σε φυσιολογικές συνθήκες.

«Τον πρώτο καιρό ανησυχούσαμε πολύ. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να μας δώσουν καμία συμβουλή γιατί δεν είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν. Δεν ξέραμε τι θα συμβεί ή αν η Gabby θα επιβίωνε» λέει η μητέρα της.


Οι γιατροί την εξέτασαν για μια χρωμοσωματική ανωμαλία, την Trisomy 18, που συνήθως είναι θανατηφόρα για τα μωρά, αλλά και για το σύνδρομο Walker-Warburg που προκαλεί εγκεφαλικές ανωμαλίες και προβλήματα στην όραση. Παρόλα αυτά κανένα από τα χρωμοσώματά της δεν ήταν αφύσικα.

Αν και 7 ετών η μικρή πίνει ακόμα από το μπιμπερό και φοράει πάνα γιατί το ουροποιητικό της σύστημα δεν λειτουργεί σωστά. Κάθε μήνα ένας φυσικοθεραπευτής επισκέπτεται την οικογένεια για να κάνει ασκήσεις στην 7χρονη και ένας δάσκαλος από ένα σχολείο τυφλών και κουφών πηγαίνει για να διαβάζει στην Gabby, να της παίζει μουσική και να τη διασκεδάζει.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: