Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η ηθοποιός που στα 14 της αφορίστηκε από την εκκλησία!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Για τον αφορισμό της από την εκκλησία, όταν ήταν μόλις 14 ετών, μίλησε η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, που υποδύεται τη Μαίρη στη "Ζωή της άλλης", τη μαμά της Ντορίτας.

Ο λόγος του αφορισμού;
Όλα συνέβησαν με αφορμή τη συμμετοχή της στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου: "Το μετέωρο βήμα του πελαργού", όπου υποδυόταν την ανήλικη προσφυγοπούλα που έγινε η θετή κόρη του Marcello Mastroianni.

«Με είχε αφορίσει η ελληνική εκκλησία όταν ήμουν ανήλικη. Ο λόγος ήταν επειδή έπαιξα σε μία ταινία του Αγγελόπουλου , η οποία γυρίζονταν στη Φλώρινα. Ο μητροπολίτης Φλωρίνης ήταν μαχητής της εκκλησίας και άνθρωπος που δεν του άρεσαν οι «εισβολείς». Καταλαβαίνεις, η Φλώρινα είναι και μία απομονωμένη πόλη. Η ταινία αρχικά χαρακτηρίστηκε ως ανθελληνική και αντιχριστιανική, αλλά επειδή αυτές οι κατηγορίες δεν έπιασαν τον παλμό του κόσμου, ο οποίος μάλλον δεν καταλάβαινε τι σημαίνει αυτό, το κερασάκι στην τούρτα και το δόλωμα ήταν να παρουσιαστεί ως πορνογραφική», περιέγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Όταν η Τατιάνα τη ρώτησε πώς ένα 14χρονο κορίτσι αντιμετωπίζει τον αφορισμό, η Δώρα απάντησε: «Είναι παράδοξο αυτό που θα σου πω. Έτσι όπως το αντιμετώπισα τότε, το αντιμετώπισα και τώρα».

1 σχόλιο:

pink pleasure είπε...

popo emeina!!:O h sygekrimenh hthopoios einai h teleutaia pou tha skeftomoun gia kati tetoio!!